Hamurun Hazırlanışı
25 Haziran 2024

Hamurun Hazırlanışı


İlk olarak, unumuzu geniş bir kaba koyuyoruz ve ortasını açıyoruz. Ortaya oda sıcaklığında tereyağımızı ekliyoruz. Tereyağının bu sıcaklıkta olması, hamurun kıvamını tutturmak açısından çok önemlidir. Daha sonra, bir çay bardağı zeytinyağını, şekeri, yoğurdu ve yumurtayı da aynı bölgeye ilave ediyoruz. Bir paket kabartma tozunu da ekledikten sonra, aroma katması için limon rendesi de ilave ediyoruz.

Bu karışımı, hamur toparlanmaya başlayana kadar yoğuruyoruz. Hamurun yeterince yoğrulduğunu anlamak için parmağımızla hamura bastırıyoruz; eğer hamur içinde ezilip kalıyorsa, hamur hazır demektir. Tereyağının oda sıcaklığında olmasının önemli olduğunu unutmayın. Sert tereyağı kullanmaktan kaçının.

Malzemeler

  • Un
  • Oda sıcaklığında tereyağı
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • Şeker
  • Yoğurt
  • Yumurta
  • Bir paket kabartma tozu
  • Limon rendesi

Ek Bilgiler

Hamurun kıvamını tutturmak için tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması önemlidir. Ayrıca, yoğurma işlemi sırasında hamurun fazla yoğurulmaması, hamurun istenilen kıvamda olmasını sağlar. Hamurun düzgün yoğrulması, piştiğinde güzel bir dokuya sahip olmasını sağlar.

Hamur yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta, kullanılan malzemelerin tazeliğidir. Özellikle tereyağı ve yumurtanın taze olması, hamurun lezzetini artırır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni