Şekilli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Şekilli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Şekilli Elmalı Kurabiye

Elmalı kurabiyenin hamurundan dilediğiniz şekilleri çıkararak elmalı kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Elmalı kurabiyenin iç harcı sulu kalmadığı için, şekil oluştururken akmaz ve sizi zor bir durumda bırakmaz. Hamurunu kulak memesi yumuşaklığında hazırlamanız da çok önemlidir. Böylelikle hem yapım aşamasında kolaylık sağlar, hem de hamuru kurumadığından dolayı ağızda dışı gevrek, içi yumuşak olan akışkan bir lezzet bırakır.

Elmalı kurabiyeyi hazırlarken mutlaka iç harcını yapmaktan başlayın. Çünkü hamurun içine kabartma tozu gireceğinden mayalı poğaçalar gibi uzun süre beklenmez. Ayrıca hamuru hazırlayana kadar elmalı harcın da soğuması gerekir. Böylelikle şekilli elmalı kurabiyeyi hazırlarken zorluk çekmeden rahatlıkla şekillendirerek hazırlarsınız.

Şimdi şekilli elmalı kurabiyenin yapım aşamasına geçelim.

Şekilli Elmalı Kurabiye Malzemeleri

  • 1 adet yumurta
  • 1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin ya da tereyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Elmalı İç Harcı için

  • 5 adet orta boy yeşil elma
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı kıyılmış ceviz
  • Üzeri için pudra şekeri

Şekilli Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Öncelikle şekilli elmalı kurabiyenin iç harcından başlayın ki hamur hazırlanana kadar iç harcınız soğumuş olsun. Genişçe bir tencerenin içine elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Üzerine toz şeker serperek ocağı yakın ve elmaların suyunu çekene kadar yüksek ateşte kavurun. Elmaların suyu çekilince içine tarçını ve kıyılmış cevizleri ekleyerek karıştırıp ocağın altını kapatın.

Ayrı bir kapta hamuru hazırlamak için geniş bir cam kase alın. Tereyağını ya da margarini kaseye koyun ve üzerine yoğurt ile pudra şekerini ekleyerek elinizle karıştırın. Ardından yumurtayı ekleyin. Ayrı bir kapta unu, şekerli vanilini ve kabartma tozunu karıştırın. Bu karışımı bir süzgeç yardımıyla hamurun içine eleyerek dökün ve hamur kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun.

Hamuru şekil vermek üzere bir limon büyüklüğünde parçalara ayırın ve elinizle ya da bir merdane yardımıyla daire şeklinde açın. Kenara çok yaklaşmadan, bir parmak aralıklarla bıçak yardımıyla çizikler atın. Kesmediğiniz kenara elmalı iç harcından bir tatlı kaşığı koyup boylamasına yayın. Daha sonra rulo gibi sarın. Kesik olan taraf kurabiyenin yanlarına geleceği için pişince kabaracaktır.

Diğer hamurları da aynı işlemden geçirdikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Üzeri hafif pembeleşince, daha ilk sıcağı dağılmadan bir süzgeç yardımıyla üzerine pudra şekeri serpin. Kurabiyelerin sıcak olması pudra şekerinin üzerine yapışması için önemlidir.

Daha sonra servis tabağına alarak servis edin. Şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni