İrmikli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

İrmikli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Elmalı Kurabiye, Beş çaylarının ve günlerin vazgeçilmez kurabiye çeşitleri arasında irmikli elmalı kurabiye çok sık tercih edilmektedir. İrmikli elmalı kurabiyeler gevrek oluşuyla ve iç harcı için kullanılan elmanın vermiş olduğu tat nedeniyle çok sık tercih edilmektedir. İrmikli elmalı kurabiye özellikle yanında bir bardak süt ile çocukların hayır diyemeyeceği kurabiye çeşitleri arasındadır. İrmikli elmalı kurabiyenin yapılışı da çok pratiktir.

İrmikli Elmalı Kurabiye Malzemeleri
  • 3,5 su bardağı beyaz un
  • 2,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı normal yağlı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
İç Harcı için
  • 2 adet orta boy elma
  • Yarım su bardağı kadar ceviz içi
  • 6-7 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için
  • Pudra şekeri
İrmikli Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

İrmik elmalı kurabiyenin yapılışına öncelikle hamuru hazırlamakla başlayın. Küçük bir tavanın içerisine tereyağını koyun ve eritin. Yağın yanmaması gerekir. Hafif erimesi irmikli elmalı kurabiye için yeterli olacaktır. Tereyağını erittikten sonra erittiğiniz yağı derin bir kabın içerisine koyun. Daha sonra üzerine sıvı yağı, unu ve irmiği ilave ederek karıştırın. Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra son olarak kabartma tozunu ve vanilyayı ilave ederek güzelce yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar ve bütün malzemeler özleşene kadar güzelce yoğurun. Hamurun üzerini bir bez parçası ya da streçle kapatarak dinlenmesi için kenarı kaldırın. Hamur dinlenirken sizde iç harcını hazırlamaya başlayın. İç harcı için öncelikle elmaları yıkayın. Sonra elmaların kabuklarını soyun. Soyduğunuz elmaları güzelce rendeleyin. Rendelediğiniz elmaları küçük bir tavanın içerine koyun. Daha sonra üzerine toz şekeri, tarçını ilave ederek karıştırın. Bir süre karıştırdıktan sonra elma kıvama gelince cevizi de ilave ederek güzelce karıştırın. Böylece iç harç da hazır olacaktır. İç harcı hazırladıktan sonra dinlenmesi için beklettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Daha sonra aldığınız parçayı avucunuz da açın. Açtıktan sonra ortasına hazırladığınız iç harçtan bir miktar koyun. İç harcı koyduktan sonra üst kısmını kapatıp bohça gibi yapın. Kenarlarına ise hafif eliniz ile bastırın. Daha sonra altı hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin. Bütün hamura aynı işlemi uyguladıktan sonra fırın tepsisini önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında altı ve üstü pişene kadar pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarttın. İrmikli elmalı kurabiyeleri bir süre soğuması için bekletin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurtsuz Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtsuz Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kurabiye Kesimi

Elmalı Kurabiye Kesimi

Değişik Elmalı Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Elmalı Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri

Yumuşak Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Basit Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Basit Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

En Kolay Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

En Kolay Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Denenmiş Elmalı Kurabiye Tarifleri

Denenmiş Elmalı Kurabiye Tarifleri