Elmalı Gül Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Elmalı Gül Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Gül Kurabiye hem yapımının kolay olması hem de lezzetli olmasının yanı sıra sürekli aynı tür kurabiyeler yemekten bıkanlar için oldukça doğru bir seçim olabiliyor. Sade kurabiyeler yerine farklı şekiller vererek yapabileceğiniz kurabiyeler sayesinde hem görsel açıdan şık bir atıştırmalık sunumu yapabilir hem de tadı ile içeceklerinizi daha da tatlandıracak yiyecekler hazırlayabilirsiniz. Gül şeklinde yapacağınız kurabiyenin tarifi de oldukça kolay olduğundan hızlı bir şekilde elmalı kurabiyelerinizi hazırlayabilmeniz de söz konusudur.

Elmalı Gül Kurabiye Malzemeleri
  • 250 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kahve fincanı kadar pudra şekeri
İçi için:
  • 4 adet elma
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Gül Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk olarak hamur yoğurma kabına yoğurt ve şekeri alıyoruz. Daha sonra yağ ve şekeri krema kıvamına gelene dek iyice yoğuruyoruz. Şekerin kütür kütür halinin ortadan kalkması gerekiyor. Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam ediyoruz. Hamurumuzu dinlenmeye aldıktan sonra iç harcımızı hazırlıyoruz.

İç harcımızı hazırlarken ilk olarak elmaları rendenin kalın olan kısmı ile rendeliyoruz. Daha sonra içerisine şeker ve tarçını ekliyoruz. Tüm malzemeleri birlikte ocağa alıyoruz ve elmalar suyunu salıp tekrar çekene kadar iyice karıştırarak pişiriyoruz. İç harcımız soğuduktan sonra kurabiye hamuruna şekil vererek tepsiye dizme işlemine geçebiliyoruz.

Hamurumuzun tamamını önce merdane yardımı ile açıyoruz. Eğer hepsini açmak size zor gelecekse ikiye ayırarak da açabilirsiniz. Daha sonra açtığımız hamuru çay bardağı yardımı ile yuvarlak şekiller vererek kesiyoruz. Daha sonra ilk olarak birinci yuvarlağı alıp üzerine biraz elmalı harçtan koyuyoruz, daha sonra ikinci yuvarlağı tam üstüne gelecek şekilde koyuypruz ve yine elmalı harç ekleyip üçüncü yuvarlak hamuru da üzerine koyuyoruz. Daha sonra yine merdane yardımı ile biraz açıyoruz ve açtığımız yuvarlağı tam ortadan ikiye bölüyoruz. Yarım ayları sararak gül şekli veriyoruz ve Elmalı Gül Kurabiye hamurlarımızı pişirme kâğıdı serdiğimiz tepsiye diziyoruz. Daha önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 15 dakika pişiriyoruz ve soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni