En Kolay Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

En Kolay Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

En Kolay Elmalı Kurabiye; yapmanın yolu çok kolay ve basittir. Çok az bir malzeme ile gayet güzel bayatlaması zor bir kurabiye çeşididir. Bu kurabiye tarifini ister ekşi ister tatlı olan elmalardan rahatlıkla yapabilirsiniz. Yazın aldığımız elmalar bir süre sonra buluşup bozulmaya yüz tutabilir. Bu duruma mahal vermeden kalan elmaları rendeleyip şekerle pişirip buzluğa kaldırabilirsiniz. Böylelikle kış ayında elmalı kurabiye yapmak için çarşıya pazara çıkmaya gerek kalmadan dolaptan çıkararak güvenle yapıp yiyebilirsiniz. Pastanelerde yediğiniz kurabiyelerde daha taze ve daha lezzetli olduğundan emin olabilirsiniz. Hatta daha satın almayıp evde yapıp yiyeceksiniz. Özellikle çocukların severek yediği yiyecekler arasında yer almaktadır. Okul döneminde ve okul arasında çocukların beslenmelerine koyarak veya evde bir meyve suyu eşliğinde güvenle yedirebilirsiniz. İşte hiçbir yerde bulamayacağınız en kolay elmalı kurabiye tarifi hemen not alıp hiç zaman kaybetmeden sizde sevdiklerinizle birlikte yiyin.

En Kolay Elmalı Kurabiye için gerekli malzemeler
  • Bir paket margarin
  • 3 yemek kaşığı kadar ev yoğurdu
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir kahve fincanı pudra şekeri (Yarısı üzerine serpilecek)
  • Aldığı kadar un
İç harcı için
  • 3 adet orta boy elma ekşi elma ve tatlı elma tercihe göre
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Bir çay kaşığı tarçın
En Kolay Elmalı Kurabiye nasıl yapılır?

Öncelikle oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini bir fincan dolusu pudra şekerininin yarısını üzerine serpmek için ayırın ve diğer kalan yarısını yumuşak margarinin üzerine döküp iyice birbirine yedirecek şekilde iyice yoğurun. Yoğurduğunuz karışımın içine yoğurdu ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Hamura son olarak un ve kabartma tozunu ince delikli bir süzgeç yardımıyla eleyerek yavaş yavaş ilave edin ve iyice karıştırın. Bu hamuru biraz buzdolabına koyun ve dinlenmesi için bekletin. Eğer vaktiniz yoksa hemen de yapabilirsiniz. Elmalı kurabiye hamurunu birçok şekilde yapabilirsiniz. Bu şekillerin bazıları avucunuzun ortasında yuvarlayın ve ince bir şekilde açarak içine hazırladığınız elmalı harçtan koyarak poğaça şeklinde kapatın. Bir diğer şekil ise klasik elmalı kurabiye şeklidir. Hamuru 3 eşit parçaya ayırın ve merdane yardımıyla veya bir oklava yardımıyla açın. Sonra yuvarlak olan hamuru pizza şeklinde üçgen şeklinde kesin. Üçgen hamurun geniş tarafına elmalı harçtan koyun ve yavaşça yuvarlayın. Hamuru bu şekilde bitene kadar tekrarlayarak bitirin. Sonra yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine veya yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin ve önceden ısıtılan 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar pişirin. Fırın dereceleri farklılık gösterebilir bu sebeple siz üzeri hafif kızarana kadar pişirmenin yeterli olacaktır. Üzeri kızarana kadar pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp biraz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis tabağına alın ve servis edin. İşte en kolay elmalı kurabiye. Hepinize şimdiden afiyet bal şeker olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Elmalı Ay Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Ay Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıtır Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kıtır Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Kurabiye Kesimi

Elmalı Kurabiye Kesimi