Elmalı Cevizli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Elmalı Cevizli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı cevizli kurabiye, beğenilen ve sıkça tüketilen bir lezzettir. Bu kurabiye, hem elma hem de ceviz içermesi nedeniyle zengin bir aroma ve tat sunar. Misafirleriniz geldiğinde, beş çayında, canınız tatlı istediğinde veya çocuklarınız için rahatlıkla yapabileceğiniz harika bir tariftir. Yapımı oldukça kolaydır ve isteyen herkes, daha önce denememiş olanlar dahi rahatlıkla yapabilir. Hamuruna çeşitli desenler vererek kurabiyeyi şekillendirmek mümkündür. Şeker oranı yüksek olmayan, aşırı tatlı bir kurabiye değildir. Oldukça hafiftir ve çay, kahve, limonata gibi içeceklerle uyum sağlar. Şimdi size elmalı cevizli kurabiye tarifini sunmak istiyorum. Belki hemen denemek istersiniz.

Elmalı Cevizli Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 125 gram tereyağı (Oda sıcaklığında yumuşamış olacak)
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yaklaşık 2,5 su bardağı un

İç Harcı İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 adet orta boy elma
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı ceviz (ince doğranmış)

Üzeri İçin

  • Pudra şekeri

Elmalı Cevizli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Elmalarınızı yıkayın ve güzelce soyun, ardından rendeleyin. Teflon tencere ya da tavaya rendelediğiniz elmaları alın. Üzerine şekeri ilave edin. Elmalar yumuşayana kadar pişirin. Ardından tarçın ve ceviz ekleyin. Güzelce karıştırın ve ocaktan alın. Elmalı harcı soğumaya bırakın. Bu arada kurabiyenin hamurunu hazırlayın. Hamur için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın ve güzelce yoğurun. Hazırladığınız hamuru ikiye bölün ve un yardımıyla yaklaşık 3 mm kalınlığında ince bir şekilde açın. Çay bardağı veya yuvarlak kalıp ile hamurdan daireler kesin. Dairelerin ortasına iç malzemeden koyarak üzerini diğer bir daire ile kapatın. Kenarlarını elinizle yavaşça bastırarak kapatın ve çatalla dairelerin etrafına hafif bir şekil verin. Üzerine bıçakla artı şeklinde kesikler yapın. Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Yağlı kağıt serilen veya yağladığınız fırın tepsisine şekil verdiğiniz kurabiyeleri 1-2 cm aralıklarla dizin. 180 derecede ısıtılmış fırında kurabiyeleri pişirin. Kurabiyeler çok kızarmayacak, üzeri hafif pembe beyaz arasında olmalıdır. Pişen kurabiyeleri fırından alın ve dinlenmeye bırakın. Daha sonra soğuyan kurabiyeleri servis tabağına alın ve üzerine pudra şekeri serpin veya eleyin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Düzgün

12 Temmuz 2024 Cuma

Kurabiyeleri yaparken hamurun kalınlığını tam olarak ayarlayamadım, 3 mm kalınlığında olması gerektiğini belirttiniz ama bıraz daha kalın açtım, bu tatta bir fark yaratır mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Düzgün, hamurun kalınlığını biraz daha kalın açmanız kurabiyelerin pişme süresini ve dokusunu etkileyebilir. 3 mm kalınlığında olması, kurabiyelerin daha hızlı ve eşit şekilde pişmesini sağlar. Daha kalın açtığınızda, kurabiyeler iç kısımlarında biraz daha yumuşak kalabilir ve pişme süresi uzayabilir. Tat konusunda büyük bir fark yaratmayabilir, ancak dokusunda ve pişirme süresinde değişiklikler olabilir. Yine de, kalın kurabiyeleri seviyorsanız bu sizin damak zevkinize kalmış bir tercih olabilir. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Elmalı Bonbon Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Bonbon Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Nişastalı Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Nişastalı Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kurabiye Kesimi

Elmalı Kurabiye Kesimi