Değişik Elmalı Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri

Elmalı kurabiyeler, ev yapımı tatlıların vazgeçilmezidir. Farklı tariflerle hazırlanan bu lezzetler, hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap eder. Rulo ve gül şeklindeki farklı sunumlarıyla sevdiklerinize keyifli anlar yaşatabilirsiniz.
Değişik Elmalı Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
11 Eylül 2024
Değişik elmalı kurabiye tarifleri, uzun süre tazeliğini koruyabilen ve evlerde sıkça hazırlanan lezzetli kurabiye çeşitleri arasında yer alır. Sizler de birbirinden lezzetli elmalı kurabiye çeşitleri hazırlayarak sevdikleriniz ve özellikle çocuklarınız için bu leziz kurabiyeleri sunabilirsiniz.

Rulo Elmalı Kurabiye Malzemeleri

  • 125 gram margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

İç Harcı için

  • 4 tane elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 şeker kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı ceviz içi
  • Yeteri kadar pudra şekeri

Hazırlanışı


Rulo elmalı kurabiyeyi hazırlamaya ilk olarak elmaların kabuklarını soyduktan sonra uygun bir tavaya rendeleyerek başlayalım. Elmaların üzerine toz şekeri ekleyerek tavayı ocağa alalım ve elmalar bıraktığı suyu çekip karamelize oluncaya kadar pişirelim. Ardından ocaktan alıp içine cevizi de ekleyerek soğumaya bırakalım.

Yoğurma kabımıza hamur malzemelerini alarak ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğuralım. Elde edilen hamurdan beş adet aynı büyüklükte beze yaparak dinlenmesi için üzerini kapatarak beş dakika kadar bekletelim. Ardından dinlenen bezelerin bir tanesini merdane yardımıyla geniş servis tabağı büyüklüğünde hafifçe un serpiştirerek açalım. Açılan hamuru pizza dilimi şeklinde eşit olacak şekilde 8 parçaya bölelim. Dilimlenen hamurların geniş kenarına önceden hazırladığımız elmalı harçtan eşit miktarda koyarak rulo şeklinde saralım. Aynı işlemi kalan hamurlara da uyguladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş uygun bir fırın tepsisine dizerek 175 derecede ısıtılmış fırında kurabiyeler hafifçe pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından aldığımız elmalı rulo kurabiye soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Güllü Elmalı Kurabiye Malzemeleri
  • 1 paket margarin
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 tane yumurta
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • Üzeri için pudra şekeri

İç Harcı için

  • 3-4 adet tatlı elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın

Hazırlanışı


İlk olarak iç harcımızı hazırlayalım. Elmaların kabuklarını soyduktan sonra teflon tavaya rendeleyerek üzerine toz şeker ekleyip pişirmeye bırakalım. Pişen elmaların üzerine tarçın ve ceviz ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım. Hamur için, un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alarak iyice karıştıralım. Ardından üzerine unu azar azar ekleyerek yumuşak kıvamda bir hamur yoğuralım ve hamuru dinlenmesi için beş dakika kadar bekletelim. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açalım. Elde edilen yuvarlak bezenin kenarlarına bir bıçakla kesikler vererek ortasına iç harçtan koyalım. Kesilen kenarları harcın üzerine gelecek şekilde sırayla kapatalım. Gül şekli verdiğimiz kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırına vererek pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından alarak soğumaya bırakalım. Güllü elmalı kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine bolca pudra şekeri serpiştirerek servise sunalım.

Afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Ebed 04 Ağustos 2024 Pazar

Bu rulo elmalı kurabiyeyi yaparken elmaların tam olarak ne kadar sürede karamelize olması gerekiyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Sevgili Ebed, elmaları karamelize ederken genellikle 10-15 dakika yeterli oluyor. Bu süre, elmışn cinsine ve ocak ateşinin şiddetine göre değişebilir. Elmaların rengi altın kahverengi bir ton aldığında ve şeker tamamen eriyip karamelize olduğunda hazır olduklarını anlarsın. Afiyet olsun!

Çok Okunanlar
Elmalı Kurabiye Kesimi
Elmalı Kurabiye Kesimi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Klasik Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Klasik Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Kurabiye Şekilleri
Elmalı Kurabiye Şekilleri
Elmalı Üzümlü Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Üzümlü Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tatlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Tatlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Cevizli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Cevizli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Elmalı Kurabiye
Elmalı Kurabiye
Güncel
Elmalı Yuvarlak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Yuvarlak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Elmalı Kurabiye Püf Noktaları
Elmalı Kurabiye Püf Noktaları