Değişik Elmalı Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Değişik Elmalı Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik elmalı kurabiye tarifleri, uzun süre tazeliğini koruyabilen ve evlerde sıkça hazırlanan lezzetli kurabiye çeşitleri arasında yer alır. Sizler de birbirinden lezzetli elmalı kurabiye çeşitleri hazırlayarak sevdikleriniz ve özellikle çocuklarınız için bu leziz kurabiyeleri sunabilirsiniz.

Rulo Elmalı Kurabiye Malzemeleri
  • 125 gram margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

İç Harcı için
  • 4 tane elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 şeker kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı ceviz içi
  • Yeteri kadar pudra şekeri

Hazırlanışı

Rulo elmalı kurabiyeyi hazırlamaya ilk olarak elmaların kabuklarını soyduktan sonra uygun bir tavaya rendeleyerek başlayalım. Elmaların üzerine toz şekeri ekleyerek tavayı ocağa alalım ve elmalar bıraktığı suyu çekip karamelize oluncaya kadar pişirelim. Ardından ocaktan alıp içine cevizi de ekleyerek soğumaya bırakalım.

Yoğurma kabımıza hamur malzemelerini alarak ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğuralım. Elde edilen hamurdan beş adet aynı büyüklükte beze yaparak dinlenmesi için üzerini kapatarak beş dakika kadar bekletelim. Ardından dinlenen bezelerin bir tanesini merdane yardımıyla geniş servis tabağı büyüklüğünde hafifçe un serpiştirerek açalım. Açılan hamuru pizza dilimi şeklinde eşit olacak şekilde 8 parçaya bölelim. Dilimlenen hamurların geniş kenarına önceden hazırladığımız elmalı harçtan eşit miktarda koyarak rulo şeklinde saralım. Aynı işlemi kalan hamurlara da uyguladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş uygun bir fırın tepsisine dizerek 175 derecede ısıtılmış fırında kurabiyeler hafifçe pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından aldığımız elmalı rulo kurabiye soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Güllü Elmalı Kurabiye Malzemeleri
  • 1 paket margarin
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 tane yumurta
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • Üzeri için pudra şekeri

İç Harcı için
  • 3-4 adet tatlı elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın

Hazırlanışı

İlk olarak iç harcımızı hazırlayalım. Elmaların kabuklarını soyduktan sonra teflon tavaya rendeleyerek üzerine toz şeker ekleyip pişirmeye bırakalım. Pişen elmaların üzerine tarçın ve ceviz ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım. Hamur için, un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alarak iyice karıştıralım. Ardından üzerine unu azar azar ekleyerek yumuşak kıvamda bir hamur yoğuralım ve hamuru dinlenmesi için beş dakika kadar bekletelim. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açalım. Elde edilen yuvarlak bezenin kenarlarına bir bıçakla kesikler vererek ortasına iç harçtan koyalım. Kesilen kenarları harcın üzerine gelecek şekilde sırayla kapatalım. Gül şekli verdiğimiz kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırına vererek pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından alarak soğumaya bırakalım. Güllü elmalı kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine bolca pudra şekeri serpiştirerek servise sunalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Sirkeli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Sarma Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Sarma Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri