Elmalı Havuçlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Elmalı Havuçlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kurabiye, tatlı ve tuzlu olarak hazırlanan, ana maddesi un, nişasta ve yağ olan bir çeşit bisküvidir. İçerisine çeşitli tatlandırıcılar ve lezzet vericiler eklenir. Fındık, fıstık, badem, haşhaş, kakao gibi malzemelerle zenginleştirilebilir. Genellikle çay saatlerinde ikram edilen kurabiyeler, yapımından bir hafta sonra bile tazeliğini ve lezzetini kaybetmezler.

Kelime olarak kurabiye, Arapçada "qurabiyye", Türkçede "kurabiye" ve Yunancada "kourabiedes" olarak geçmektedir. Türkçeye Arapça "kureybiyye" kelimesinden türemiştir. Aslında, Felemenkçe kökenli bir kelime olup, Felemenkçede "çörek" anlamına gelen "koekje" kelimesi, Amerika'ya göç eden Hollandalılar tarafından İngilizceye "cookie" olarak kazandırılmıştır. Aşağıda verdiğimiz tarif, bu zenginliğin içerisinde sadece bir tanesidir.

Elmalı Havuçlu Kurabiye İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 4 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

İç Malzemesi

  • Yarım kilo elma
  • 300 gram havuç
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz

Elmalı Havuçlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

İç Malzemenin Hazırlanışı

İç malzemesini hazırlamak için elma ve havuçları rendeleyip, toz şekerle birlikte tavada orta ateşte sık sık karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin. Pişen karışımı ocaktan alarak ceviz ve tarçını ekleyip karıştırarak soğumaya bırakın.

Hamur Hazırlanışı ve Yapımı

Yumuşamış tereyağı ve toz şekeri mikserle 1-2 dakika kadar çırpın. Yumurta, yoğurt ve sıvı yağı art arda ekleyip çırpmaya devam edin. Malzemeler tamamen karışınca mikserden alıp yoğuracağınız kaba aktarın. Karışımın üzerine kabartma tozunu ekleyin. Unu bardak bardak ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru iki poşetin arasında açın. 4 parmak büyüklüğünde kare veya dikdörtgen şeklinde kesin; varsa hamur ruletiyle de kesebilirsiniz. Kestiğiniz parçaların alt ve üst kısımlarını 1 cm aralıklarla kesin. Kesiklerin üzerine hazırladığınız iç malzemeden koyun. Karşılıklı iki ucu köşeden köşeye doğru iç malzemenin üzerine kapatarak ters çevirin ve ardından hafifçe uçları içe kıvırarak ay şekli verin. Yağlanmamış tepsiye aralıklı olarak kurabiyeleri dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra hafif soğuduktan sonra pudra şekeri serpin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Elmalı Kurabiye Püf Noktaları

Elmalı Kurabiye Püf Noktaları

Milföylü Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Milföylü Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Örgülü Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Örgülü Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Nefis Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Nefis Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Milföy Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Milföy Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri