Elmalı Islak Kurabiye Elmalı ıslak kurabiye, ayrı ayrı hazırlanan malzemelerle yapılan, lezzetli bir kurabiyedir. Marifet, verilen emekte ve tatta gizlidir. Yapımı zahmetli olsa da, emeklerinizin karşılığını enfes bir tat alarak alacağınız bu kurabiye, hem sizin hem de misafirlerinizin severek yiyeceği bir lezzettir. Güvenle misafirlerinize yapıp sunabilirsiniz. Çay ve diğer içeceklerin yanında güzel gider. Şimdi vereceğim tarifi deneyerek bu lezzeti keşfedebilirsiniz. Elmalı Islak Kurabiye İçin Gereken Malzemeler
İç Harcı İçin
Şerbeti İçin
Üzeri İçin
Elmalı Islak Kurabiye Nasıl Yapılır? Önce şerbeti hazırlamak için, bir tencereye toz şeker ve suyu koyun ve ocağın altını açın. 4-5 dakika kaynadıktan sonra içine limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın. Elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin. Bir tencerede veya tavada rendelenmiş elmalara toz şeker ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çeken elmalara tarçın ve dövülmüş fındık veya ceviz içini ekleyin ve karıştırın. Bu harcı da soğumaya bırakın. Şerbet ve elmalı iç harcı soğurken, hamuru hazırlayın. Hamur için gerekli malzemeleri bir kaba alın ve 4 su bardağı unu ekleyin. Tüm malzemeleri yoğurun. Yoğururken gerekirse un ilave edebilirsiniz. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Ortalarını açarak hazırladığınız iç harçtan bir miktar koyun ve kapatın. Kurabiyelere istediğiniz şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında kurabiyelerin üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan kurabiyeleri hemen soğumuş şerbetin içine atın ve 1-2 dakika kadar bekletin. Bu işlemi kurabiyeleri çevirerek yapın. Islanan kurabiyeleri şerbetten çıkarın ve Hindistan cevizine bulayın. Hazır olan elmalı ıslak kurabiyeleri servis tabağına dizin. Oda sıcaklığında yeterince soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. İsteğe göre bir gün öncesinden de yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |