Karbonatlı Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Karbonatlı Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Karbonatlı Elmalı Kurabiye, diğer elmalı kurabiyeler ile farkı kabartma tozu yerine karbonat kullanılmasıdır. Karbonat kullanımı pastalarda kabartma tozundan daha etkili ve sağlıklı olduğu düşünülmektedir. Ayrıca pastalar da ve keklerde karbonat kullanımı daha çok kabartmasını ve doğal dolgunluk kazanmasını sağlar. Görüntüsü ve mükemmel tadı ile sevdiklerinizle buluşturmak isteyeceğiniz enfes bir kurabiyedir. Ayrıca şık sunumu ile de sofraların baş tacı olacak bir kurabiyedir.

Karbonatlı Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?
  • 125 gram oda sıcaklığında eriyen margarin ya da tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket şekerli vanilya
İçi İçin Malzemeleri
  • 4 adet orta boy büyüklüğünde yeşil elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı iri iri kıyılmış ceviz
  • 1 silme tatlı kaşığı toz tarçın
Üzeri için
  • 1 su bardağı pudra şekeri
Karbonatlı Elmalı Kurabiye Hazırlama Aşamaları Nelerdir?

1. Aşama: Öncelikle iç malzemesini hazırlayın. Çünkü kurabiye hamuru hazırlanana kadar iç harcının soğuması gerekir. Elmaların kabuğunu güzelce soyup rendeleyin. Daha sonra teflon tavaya elma rendelerini ve toz şekeri serpip ocağın üzerine koyun ve altını yakın. Teflon tavada elmalar yapışmaz ve suyunu daha salar. Elmaların suyu çıktıktan sonra harmanlamaya başlayın. Suyunu çeken elmaların üzerine bir tatlı kaşığı toz tarçını ve iri iri kıyılmış cevizi dökün. Rengi karamele dönene kadar karıştırın. Daha sonra soğumaya bırakmak üzere tezgâhın üzerine alın.

2. Aşama: Kurabiyenin hamurunu hazırlamak üzere hamurun kolay toparlanmasını sağlayacak derin bir kap alın. Üzerine oda sıcaklığında eriyen margarini veya tereyağını koyun. Daha sonra bir su bardağı sıvı yağı ekleyin ve elinizle çırpın. Daha sonra bir su bardağı pudra şekerini ve bir çay bardağı yoğurdu ekleyip iyice çırpın. Ayrı bir kapta karbonatı, şekerli vanilyayı ve unu harmanlayın ve bir süzgeç yardımı ile kurabiye harcına eleyerek harmanlayın.

3. Aşama: Hamur toparlandıktan sonra hamuru tezgâha alın ve üçe bölün. Her parçayı 3 mm kalınlığında daire gibi açın ve üçgen şekli verecek şekilde 12 eşit parçaya bölün. Geniş olan kısımlara elma harcını koyup rulo gibi sarın. Diğer hamur parçalarını da aynı işlemden geçirdikten sonra Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin. Diğer kurabiyeleri de aralıklı olarak dizdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar pişirin. Daha sonra fırından çıkarınca ilk sıcağı çıkmadan üzerine çay süzgeci yardımı ile pudra şekeri serpin. Daha sonra şık sunumunu yapacağınız servis tabağına alarak istediğiniz süslemeler ile servis edin.

Şimdiden Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Elmalı Islak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Islak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kurabiye Şekilleri

Elmalı Kurabiye Şekilleri

Elmalı Şerbetli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Şerbetli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri