Elmalı Bonbon Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Elmalı Bonbon Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı bonbon kurabiye, en çok yakıştırdığım meyve olan elma ile yapılan, şerbetiyle tadına tat katan ve buzdolabında 2-3 gün kalsa bile lezzetinden hiçbir şey kaybetmeyen bir tariftir. Yapımı kolay ve seveni çok olan elmalı bonbon kurabiyeyi gönül rahatlığı ile sevdiklerinize yapabilirsiniz. Misafirleriniz geldiğinde pratik olarak hazırlayabileceğiniz elmalı bonbon kurabiyenin tarifine geçiyorum.

Elmalı Bonbon Kurabiyenin Malzemeleri

Hamuru İçin Malzemeler
  • 2 yumurta
  • 250 gram margarin
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
İç Harcı İçin Malzemeler
  • 6 büyük elma
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Dövülmüş ceviz içi
Şerbeti İçin Malzemeler
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 buçuk su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu
Elmalı Bonbon Kurabiye Nasıl Yapılır?

Bir kabın içerisine yumurta ve şekeri koyup çırpma teliyle karıştırın. Eritmiş olduğunuz margarini biraz soğuttuktan sonra (sıcakken karışıma koymayalım), yoğurdu katarak karıştırmaya devam edin. Elemiş olduğunuz unu, kabartma tozu ve vanilyayı karışıma ilave ederek hamuru yoğurun. Kulak memesi kıvamında olan hamuru üzerine nemli bez örterek 10-15 dakika kadar dinlendirin.

Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Ocağa alıp kısık ateşte üzerine yarım su bardağı şekeri katarak suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine tarçın ve ceviz içini ekleyerek soğumaya bırakın.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp baş parmağınızla içini oyun. İçine elmalı harçtan bir tatlı kaşığı kadar koyun. Elinizle ağzını kapatarak yuvarlak şekil verin. Yağlamış olduğunuz fırın tepsisine elmalı bonbon kurabiyelerinizi dizin. 190 derecedeki fırına koyup üzeri kızarana kadar pişirin.

Şerbetin Hazırlanışı

Şerbeti için bir tencereye 2 su bardağı şeker ve 1.5 su bardağı suyu koyup yaklaşık 15 dakika kadar kaynatın. Ocaktan almadan önce birkaç damla limon suyunu ilave edin. Soğumaya bırakın. Şerbeti önceden hazırlayın çünkü şerbet soğuk olacak.

Fırından çıkarttığınız sıcak kurabiyeleri soğuk şerbetin içine atın. Ters düz edilerek 5-10 dakika bekletin. Bir kevgir ile şerbetten çıkarttığınız elmalı bonbon kurabiyelerini servis tabağına alabilirsiniz. Üzerine Hindistan cevizi dökerek servis yapın.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları
  • Kurabiyelerinizi daha da lezzetlendirmek için iç harcına kuru üzüm veya fındık ekleyebilirsiniz.
  • Şerbetin kıvamını kontrol etmek için bir kaşıkla şerbetten alıp soğuk bir tabağa damlatabilirsiniz. Eğer damla yayılmadan kalıyorsa şerbetiniz hazır demektir.
  • Kurabiyeleri şerbetten çıkardıktan sonra fazla şerbeti süzmek için bir süre bekletebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Elmalı Milföy Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Milföy Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pasta Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pasta Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

En Basit Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri

En Basit Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Şekilli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Şekilli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sirkeli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Kurabiye Püf Noktaları

Elmalı Kurabiye Püf Noktaları