Tatlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Tatlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Kurabiye çeşitleri, genellikle hamur işi tarifleri arasında yer alır ve farklı tatlar, şekiller ve malzemeler kullanılarak hazırlanabilir.

Tatlı Kurabiye Malzemeleri

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • Alabildiğince un (Yaklaşık 3.5 su bardağı)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir paket vanilya
  • Pudra şekeri

Tatlı Kurabiye İçi Malzemeleri

  • 4 adet elma
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz

Tatlı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Öncelikle tatlı kurabiyenizin içini hazırlamakla başlayın. 4 adet elmanın kabuklarını soyun, rendeleyin veya robottan geçirin. Bir tencereye elmayı ve 5 yemek kaşığı toz şekeri ilave edip orta ateşte elmalar suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra üzerine 1 tatlı kaşığı tarçını ve 1 çay bardağı cevizi ilave edip 5 dakika daha pişirin ve soğumaya bırakın.

Tatlı kurabiyenin hamurunu elde etmek için derin bir kaba 125 gram tereyağını, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 çay bardağı yoğurdu, 1 adet yumurtayı, 1 su bardağı toz şekeri ve 1 su bardağı nişastayı dökün ve iyice yoğurun. Üzerine elekten geçirdiğiniz unu yavaş yavaş dökmeye başlayıp kıvamı kulak memesi haline gelene kadar yoğurmaya devam edin. En son olarak 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı elekten geçirip üzerine dökün ve iyice yoğurun. Buzdolabında yaklaşık 45 dakika hamurunuzu dinlendirin.

Hamurunuzu buzdolabından çıkardıktan sonra 15 adet beze şeklinde kopartın ve ayırın. Ayırdığınız bezeleri oklava ya da merdane yardımıyla avuç içi büyüklüğünde açın, içine 1 tatlı kaşığı elmalı kurabiye harcından koyup üstüne gelecek şekilde kapatın ve parmak uçlarınızla kenarlarına şekil verin. Tüm bezelerinizi aynı işlemle yaptıktan sonra yağlamış olduğunuz fırın tepsisine dizin ve 20 dakika bekletin. Fırınınızın ayarını 180 dereceye getirip 10 dakika ısıttıktan sonra elmalı kurabiyelerinizi fırına koyun ve üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Üzerine çay süzgeci yardımıyla pudra şekerinizi gezdirin. Elmalı kurabiyeniz hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Elmalı Kurabiye Püf Noktaları

Elmalı Kurabiye Püf Noktaları

Elmalı Bonbon Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Bonbon Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Tart Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Tart Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Klasik Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Klasik Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Milföy Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Milföy Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri