Tatlı Kurabiye çeşitleri, genellikle hamur işi tarifleri arasında yer alır ve farklı tatlar, şekiller ve malzemeler kullanılarak hazırlanabilir. Tatlı Kurabiye Malzemeleri
Tatlı Kurabiye İçi Malzemeleri
Tatlı Kurabiye Nasıl Yapılır? Öncelikle tatlı kurabiyenizin içini hazırlamakla başlayın. 4 adet elmanın kabuklarını soyun, rendeleyin veya robottan geçirin. Bir tencereye elmayı ve 5 yemek kaşığı toz şekeri ilave edip orta ateşte elmalar suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra üzerine 1 tatlı kaşığı tarçını ve 1 çay bardağı cevizi ilave edip 5 dakika daha pişirin ve soğumaya bırakın. Tatlı kurabiyenin hamurunu elde etmek için derin bir kaba 125 gram tereyağını, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 çay bardağı yoğurdu, 1 adet yumurtayı, 1 su bardağı toz şekeri ve 1 su bardağı nişastayı dökün ve iyice yoğurun. Üzerine elekten geçirdiğiniz unu yavaş yavaş dökmeye başlayıp kıvamı kulak memesi haline gelene kadar yoğurmaya devam edin. En son olarak 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı elekten geçirip üzerine dökün ve iyice yoğurun. Buzdolabında yaklaşık 45 dakika hamurunuzu dinlendirin. Hamurunuzu buzdolabından çıkardıktan sonra 15 adet beze şeklinde kopartın ve ayırın. Ayırdığınız bezeleri oklava ya da merdane yardımıyla avuç içi büyüklüğünde açın, içine 1 tatlı kaşığı elmalı kurabiye harcından koyup üstüne gelecek şekilde kapatın ve parmak uçlarınızla kenarlarına şekil verin. Tüm bezelerinizi aynı işlemle yaptıktan sonra yağlamış olduğunuz fırın tepsisine dizin ve 20 dakika bekletin. Fırınınızın ayarını 180 dereceye getirip 10 dakika ısıttıktan sonra elmalı kurabiyelerinizi fırına koyun ve üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Üzerine çay süzgeci yardımıyla pudra şekerinizi gezdirin. Elmalı kurabiyeniz hazır. Afiyet olsun. |