Örgülü Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Örgülü Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Örgülü Elmalı Kurabiye, Kurabiye, kek, pasta gibi lezzetler Türk mutfağında önemli bir yer tutar. Sabah kahvaltılarında, öğlen zamanında, beş çayları yanında veya akşam yemeklerinden sonra tatlı oldukça fazla tüketilir. Evimize gelen misafirimize veya biz bir yere misafirliğe gittiğimiz zaman mutlaka tatlı bir şeyler yapılır. Yaptığımız zaman sunumunuza güzel yapmamız gerekir. Eve gelen misafirlerimizi güzel ağırlamamız İçin görüntüsünde önem vermemiz gerekir. Bugün de sizlere benim de en çok sevdiğim lezzetlerden bir tanesi olan örgülü elmalı kurabiye tarifini vereceğim. Şimdiden kolay gelsin.

Örgülü Elmalı Kurabiye İçin Gerekli Malzemeleri
  • 125 gram oda sıcaklığında margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı dolusu pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı yoğurt suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Un
Harcı için
  • 3 adet elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için
  • Pudra şekeri
Örgülü elmalı kurabiye yapmak için ilk olarak kurabiye hamurumuzu yoğurabileceğimiz kabımıza margarin ve pudra şekerini koyuyoruz ve bir dakika yoğuruyoruz. Daha sonra kabın içine yumurta, yoğurt ve yoğurt suyumuzu koyup bu malzemelerle de bir dakika yoğuruyoruz. Daha sonra kabartma tozunu, vanilyayı ve unu koyuyoruz. Kulak memesi kıvamına gelene kadar iyice yoğuruyoruz. Yoğurduktan sonra hamurumuzu dinlenmeye bırakıyoruz. Şimdide elmalı kurabiyemizin iç harcını yapalım. Öncelikle elmaları pişirebileceğimiz bir tenceremizi alıyoruz. 3 tane elmalarımızın kabuklarını soyup rendeliyoruz ve tencereye koyuyoruz. Üstüne şekerini ilave edip elmalarımızın suyu çekilene kadar pişiriyoruz. Piştiğinde ocaktan alıp tarçınını ve cevizini koyup karıştırıyoruz. Yoğurup dinlenmeye bıraktığımız hamurumuzu ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz ve elimizle düzeltiyoruz. Ayırdığımız parçalardan birimi alıyoruz. Elimizle biraz açıyoruz. İki kenarından bıçakla altışar tane yamuk çizgi çiziyoruz. Ortasına bir tatlı kaşığı elmalı harçtan koyuyoruz. Kenarlarından örgü örer gibi kenarlarını kapatıyoruz. Her birini bu şekilde yapıp 180 dereceli ısınmış fırına atılıyoruz. Pişen kurabiyelerimizin soğuduktan sonra üstüne pudra şekerini eliyoruz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Hamurun Hazırlanışı

Hamurun Hazırlanışı

Haber Bülteni

Güncel

Elmalı Top Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Top Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pratik Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri