Gevrek Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Gevrek Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Gevrek elmalı kurabiye, Kurabiyeyi gevrek sevenler için inanılmaz bir tarif. Ağızda dağılan gevrekliği ile eşsiz tadı ile sizi sinden alan olağanüstü bir kurabiyedir. Ayrıca özel günlerinizde ani gelen misafirleriniz hemen pratik ve lezzetli bir tatlı hazırlamak istiyorsanız. Bu tarifi mutlaka bir yere not etmenizi tavsiye ederim. Günlerin baş tacı ve sofralarınıza şıklık kazandıran bu kurabiyeyi sizde sevdiklerinizle buluşturmak için fazla zaman kaybetmeyin. Deneyin pişman olmayacaksınız. Şimdi gevrek elmalı kurabiyenin yapım aşamasına geçelim.

Gevrek Elmalı Kurabiye Malzemeleri

Hamuru için
  • 250 gram oda sıcaklığında eriyen margarin
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı buğday nişastası
İçi için
  • 2 büyük boy yeşil elma
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı ya da göz kararı iri iri kıyılmış ceviz
Üzeri için
  • Göz kararı pudra şekeri
Gevrek Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Öncelikle iki büyük boy yeşil elmanın kabuklarını soyun ve rendeleyin. Daha sonra elmaları bir teflon tavaya alarak üzerine toz şekeri serpin. İyice harmanladıktan sonra ocağın üzerine alın ve altını yakın. Elmalar pişmeye başlarken suyunu salacaktır. Suyunu çekince bir tatlı kaşığı tarçını ve yarım su bardağı iri iri kıyılmış cevizi içine döküp harmanlayın ve ocağı kapatın. Daha sonra kurabiye hamuru hazırlayana kadar soğumaya bırakın.

Hamuru hazırlamak için öncelikle geniş bir cam kâse kullanmayı seçin. Çünkü cam kaseler hamurun daha çabuk kıvama gelmesini ve toparlanmasını sağlar. İçine oda sıcaklığında eriyen 250 gram margarini ve bir su bardağı pudra şekerini koyup harmanlayın. Daha sonra içine diğer malzemeleri de ekleyerek hamuru toparlayın. En sonra unla nişastayı ayrı bir kapta harmanlayıp eleyerek eklerseniz kurabiyeler daha gevrek olur. Zaten elmalı kurabiye gevrek olmasını buğday nişastasına bağlıdır. Son olarak hamurdan küçük küçük parçalar koparak üçgen şeklinde açın ve rulo gibi sarın. Portakal büyüklüğünde koparıp daire gibi açıp dörde bölüp üçgen şekli de çıkarabilirsiniz. Ortasına elmalı harcı koyup rulo gibi sarın. Bütün hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin. Daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri biraz kızarana kadar bekletip daha sonra ilk sıcağı gitmeden üzerine çay süzgeci ile pudra şekeri serpip sunumunu yapacağınız şık bir servis kasesine alarak servisini yapın. Dilediğiniz süslemeleri yapabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Elmalı Kurabiye Kaç Kalori?

Elmalı Kurabiye Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Elmalı Üçgen Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Üçgen Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Turta Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Turta Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Basit Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Basit Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye

Güncel

Hamurun Hazırlanışı

Hamurun Hazırlanışı