Çıtır Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Çıtır Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Elmalı Kurabiye

Çıtır Elmalı Kurabiye, diğer kurabiyelere oranla uzun süre tazeliğini koruyan bir kurabiyedir. Özellikle bayanlar tarafından sıkça tercih edilen bu tarif, çayın yanında atıştırmalık olarak oldukça popülerdir. Bayatlamadığı için herkesin beğeniyle tükettiği bir tariftir. Kurabiyenin çıtır çıtır olmasının nedeni ise hamurunda kullanılan nişastadır. Yiyen herkes bu kurabiyenin pastanelerden alındığını düşünebilir. Hafta sonu yaptığınızda, tüm hafta boyunca bayatlamadan tüketebilirsiniz. Malzemesi az ve yapımı oldukça kolaydır. Genç, yaşlı, çocuk; herkesin sevebileceği bir kurabiye tarifidir.

Çıtır Elmalı Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler

  • 150 gram oda sıcaklığında margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağından bir parmak kadar az pudra şekeri
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Üzeri için: Pudra şekeri

İç Harcı İçin

  • 3 adet büyük boy elma
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 4 yemek kaşığı toz şeker

Çıtır Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Bu tarifte ilk önce iç harcı hazırlıyoruz çünkü iç harcın soğuması gerekmektedir. Elmaların kabuklarını soyun, rendeleyin ve şeker ile birlikte orta ateşte elmalar suyunu çekene kadar pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra tarçını ekleyin ve karıştırın. İç harç soğurken kurabiye hamurunu hazırlayalım. Derin bir kaba sıvı yağı, yumurtayı, yoğurdu ve margarini koyun ve iyice karıştırın. Elinizin ısısıyla margarini tamamen eritin. Daha sonra nişastayı, pudra şekerini eleyerek ekleyin ve unu ile kabartma tozunu ilave edin. Hamurun kıvamı kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Daha sonra beş eşit parçaya bölün ve on beş dakika bekletin. Beş parçayı sırayla otuz santimetre çap olana kadar açın. Sigara böreği yaparken kestiğiniz gibi sekiz eşit parçaya bölün. Daha sonra geniş kısma iç harç koyarak sarın. Sardıktan sonra bıçak ile üzerine çizikler atın. Bütün hamurları bu işlemden geçirin. Daha sonra fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Eğer yağlı kağıt yoksa tepsiyi yağlayabilirsiniz. Kurabiyeleri çok sık yerleştirmeyin çünkü hafif olarak yayılmaktadır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Ancak bu süre fırından fırına değişebilir, bu yüzden üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Kurabiyeleri soğuması için başka bir servis tabağına alın. Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine küçük süzgeçle pudra şekeri serpin. Çıtır Elmalı Kurabiye servise hazır. Seveceğiniz bir tarif olması dileği ile.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Elmalı Kurabiye Şekilleri

Elmalı Kurabiye Şekilleri

Haber Bülteni

Güncel

Kakaolu Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumuşak Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Kurabiye Püf Noktaları

Elmalı Kurabiye Püf Noktaları