Çıtır Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Çıtır Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Elmalı Kurabiye, diğer kurabiyelere oran ile uzun süre tazeliğini koruyan bir kurabiyedir. Bayanlar genelde bu tarifi çok tercih ederler. Çayın yanında atıştırmalık olarak çok iyi olmaktadır. Bayatlamadığı için bütün bayanların sevdiği bir tariftir. Bu tarifin çıtır çıtır olmasının nedeniyse hamurunda nişasta olmasıdır. Yiyen herkes bu kurabiyenin pastanelerden alındığını düşünebilir. Hafta sonu yaptığınızda bütün hafta boyunca bayatlamadan yiyebilirsiniz. Malzemesi az yapımı çok kolaydır. Gencin yaşlının çocukların yani herkesin sevebileceği bir kurabiye tarifidir.

Çıtır Elmalı Kurabiye İçin Gerekli Malzemeleri
  • 150 gram oda sıcaklığın margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağından bir parmak kadar az pudra şekeri
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Üzeri için: Pudra şekeri
İç harcı için
  • 3 adet büyük boy elma
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
Çıtır Elma Kurabiye Nasıl Yapılır?

Bu tarifte ilk önce iç harcı hazırlıyoruz. Çünkü iç harcımızın ilk önce soğuması gerekmektedir. Elmaların kabukların soyun. Rendenin ince tarafıyla rendeleyin ve şekerle birlikte orta ateşte elmalar suyunu çekene kadar pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra tarçını ekleyin ve karıştırın. İç harç soğurken kurabiye hamurunu hazırlayalım. İlk önce derin bir kaba sıvı yağı yumurtayı yoğurdu ve margarini koyun ve iyice malzemeler birbiriyle özleşinceye kadar karıştırın. Elinizin ısısıyla margarini tamamen eritin. Daha sonra nişasta pudra şekeri eleyerek unu ve kabartma tozunu koyun. Hamurun kıvamı kulak memesi kıvamında olana kadar yoğurun. Daha sonra beş eşit parçaya bölün ve on beş dakika bekletin. Beş parçayı sırasyla otuz santimetre çap olana kadar açın. Sigara böreği yaparken kestiğiniz gibi sekiz eş parçaya bölün. Daha sonra sigara böreği gibi hamurun geniş kısmına malzeme koyarak sarın. Sardıktan sonra bıçak ile üzerine çizikler atın. Bütün hamurları bu işlemden geçirin. Daha sonra fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Eğer yağlı kâğıt yok ise tepsiyi yağlayabilirsiniz. Kurabiyeleri çok sık yerleştirmeyin. Çünkü kurabiyeler hafif olarak yayılmaktadır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Ancak bu süre fırından fırına değişmektedir. Bu yüzden üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Kurabiyeleri soğuması için başka bir servis tabağına alın. Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine küçük süzgeçle pudra şekeri serpin. Çıtır Elmalı Kurabiye servise hazır. Seveceğiniz bir tarif olması dileği ile.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Hamurun Hazırlanışı

Hamurun Hazırlanışı

Haber Bülteni

Güncel

İrmikli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Denenmiş Elmalı Kurabiye Tarifleri

Denenmiş Elmalı Kurabiye Tarifleri

Güncel

Elmalı Gevrek Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Gevrek Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri