Elmalı Top Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Elmalı Top Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Top Kurabiye Tarifi

Elmalı top kurabiye, gerçekten çok güzel ve lezzetli bir kurabiye tarifidir. Bilindiği üzere elma, kurabiyelere çok yakışmaktadır. İçeriğinde bulunan ceviz ve tarçınla birlikte besleyicilik oranı daha yükselmektedir. Siz de elmalı top kurabiyeyi evde kendiniz hazırlayarak gönül rahatlığı ile çocuklarınıza ve sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Elmalı top kurabiye, görünüş itibariyle iştah kabartan bir görünüme sahiptir. Çayın yanında misafirlerinize sunduğunuzda eminim sizden tarifini isteyeceklerdir. Şimdi birlikte elmalı top kurabiye hazırlayışına geçelim:

Elmalı Top Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 bardak sıvıyağ
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç Harcı İçin
  • 3 tane elma
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 bardak toz şeker

Üzeri İçin
  • Pudra şekeri

Elmalı Top Kurabiye Nasıl Yapılır?

Elmalı top kurabiye yaparken öncelikle iç harcını yaparak başlamamız gerekir. Bunun nedeni ise hamur hazır oluncaya kadar iç harcın soğumuş olması gerekmektedir. Aksi takdirde kurabiye hamuruna konulduğu zaman hamuru delebilir.

Elmaların kabuklarını soyduktan sonra iç çekirdeklerini ve sapını ayırın ve rendeleyin. Rendelediğiniz elmaları tavaya koyun ve üzerine şeker ilave edip karıştırın. Kısık ateşte elmalar önce suyunu bırakıp sonra çekinceye kadar pişirin. Bu esnada elmaları sürekli karıştırın. Elmalar yumuşadıktan sonra içerisine tarçın ve ince çekilmiş ceviz ilave ettikten sonra karıştırıp kenara soğuması için bırakın.

Geniş bir kap içerisine yoğurdu ve yağı ekleyip çırpın. İçerisine pudra şekeri ve yavaş yavaş un ilave ederek yoğurun. Son olarak kabartma tozunu ekledikten sonra hamurun kurabiye hamuru kıvamında olması gerekir. Bu kıvam kulak memesi kıvamındadır.

Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avucunuzun içerisinde yuvarladıktan sonra açın. Hamurun tam ortasına iç harçtan bir miktar koyduktan sonra 4 ucunu birleştirip yuvarlayın. Top şeklini alana kadar düzeltin. Birleşme noktası alt kısma gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin.

Hamurun hepsini aynı şekilde aralarında şişme payı kalacak kadar dizin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırına koyun. Elmalı top kurabiye yaklaşık olarak 15-20 dakika içerisinde pişecektir. Fırından fırına fark edeceği için ara ara elmalı top kurabiyelerinizi kontrol etmenizde fayda vardır.

Kabaran ve pişen elmalı top kurabiyelerinizi fırından aldıktan sonra soğuması için bırakın. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin ve servis tabağına alın.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Özveri

12 Temmuz 2024 Cuma

Bu kurabiyeyi yaparken hamurun ic harcini sogutmak neden bu kadar onemli? Sogutmazsak ne gibi sorunlarla karsilasiriz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Özveri,

Hamurun iç harcını soğutmak oldukça önemli çünkü sıcak harç kullanıldığında hamurun yapısı bozulabilir. Sıcak harç, hamurun erimesine ve şeklini kaybetmesine neden olabilir. Bu durumda kurabiyelerinizin hem görünümü bozulur hem de pişirme sürecinde istenmeyen sonuçlar doğabilir. Soğutulmuş harç ise hamurun kıvamını korur ve kurabiyelerinizin daha düzgün ve lezzetli olmasını sağlar. Bu nedenle, iç harcı mutlaka soğuttuktan sonra kullanmanız tavsiye edilir.

Sevgiler,
[Asistan]

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Elmalı Kurabiye Kesimi

Elmalı Kurabiye Kesimi

Haber Bülteni