Cevizli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Cevizli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli elmalı kurabiye özellikle pastanelerden alınan ve büyük bir keyifle tüketilen kurabiyeler arasında yer alıyor. Tatlı kurabiye çeşitleri arasında yer alan bu kurabiyenin çay saatleri için ideal bir seçim olduğunu görebilirsiniz. Bu bakımdan misafirleriniz geldiği zaman ya da çocuklarınız için lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıklar hazırlamak istediğinizde kesinlikle bu tarifi denemeniz gerekiyor. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz pratik bir tarif olması bakımından bir kenara not etmenizde fayda olan bu tarifi yaptıkça daha lezzetli bir şekilde tüketebileceğinizden emin olabilirsiniz.

Cevizli Elmalı Kurabiye Malzemeleri

Hamur için Malzemeleri
  • 1 yumurta
  • 125 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tutam tuz
  • 3-3,5 su bardağı un
İçi için
  • 4 adet tatlı elma
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı toz şeker
Üzeri için
  • Pudra şekeri
Cevizli Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Kurabiyeyi hazırlamak için ilk olarak yapacağımız şey içini hazırlamak olacaktır. Böylece hazırlayacağımız iç malzemesi şekeri tam olarak çekerek daha lezzetli bir kıvam alabilecektir. Kullanacağımız elmaların ekşi olmamasına dikkat etmemiz gerekiyor. Bu yüzden kırmızı elma kullanmak daha iyi olacaktır. Elmaları soyduktan sonra rendeliyoruz ve üzerine şekeri serpiştirerek elma rendesi iyice suyunu çekene dek bir tavada pişiriyoruz. Üzerine de tarçın ve dövülmüş ceviz içini ekleyerek karıştırıyoruz ve altını kapatarak soğuması için bir kenara bırakıyoruz. Bu iç harcını soğuk olarak hamurla buluşturmak çok önemli olduğundan hamuru hazırlamadan önce iç malzemesini hazırlamak büyük bir önem taşımaktadır.

Hamuru için sırasıyla margarini, sıvı yağı, yumurtayı, kabartma tozunu, şekerli vanilini, yoğurdu ve tuzu bir hamur yoğurma kabının içine alarak iyice karıştırıyoruz. Üzerine nişastayı da ekledikten sonra unu yavaş yavaş karışıma ekliyoruz ve ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Daha sonra biraz dinlenmesi için bırakıyoruz. Dinlenen hamuru tekrar birkaç kez yoğurduktan sonra hamurdan mandalina büyüklüğünden bezeler koparıyoruz. Kopardığımız bu bezeleri yaklaşık 1 cm kalınlığında yuvarlak bir hamur açıyoruz ve pizza dilimi gibi dilimler elde ediyoruz. Bu dilimlerin uzun kısmına elmalı harçtan ekliyoruz ve sivri olan uca doğru sarıyoruz.

Tüm malzemelere aynı işlemi uyguladıktan sonra yağlı pişirme kâğıdı sermiş olduğumuz fırın tepsisine rulo şeklinde sarılmış hamurları diziyoruz. Tepsimizi önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırında üzeri çok hafif pembeleşene dek pişiriyoruz. Kıpkırmızı kurabiyeler istemediğimiz için kurabiyelerin rengi değişince fırından çıkarıyoruz. Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra servis tabağına yerleştiriyoruz. Üzerine pudra şekeri serpiştirerek sunumumuzu gerçekleştiriyoruz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Elmalı Yumuşak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Yumuşak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Top Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Top Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Fırdöndü Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Fırdöndü Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Nefis Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Nefis Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri