Pudra Şekerli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Pudra Şekerli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Pudra şekerli elmalı kurabiye, hem tadı hem de görselliği ile arkadaş toplantılarının vazgeçilmez kurabiyelerindendir. Bu kurabiyenin yapımı oldukça kolay ve pratiktir. Ayrıca, pudra şekerli elmalı kurabiye cam kavanozda bir hafta kadar tazeliğini koruyabilmektedir. Bu kurabiyede pudra şekerinin tercih edilmesi önemlidir çünkü normal toz şeker kullanıldığında kurabiyeyi yerken şeker tam anlamıyla erimediği için kıtır kıtır olur. Pudra şekeri ise hem ağızda hoş bir tat bırakır hem de ağızda kolayca eriyip dağılır.

İç malzemesi için de aynı şey geçerlidir; pudra şekeri daha güzel bir lezzet katar. Bu nedenle de pudra şekerli elmalı kurabiyeyi çocuklar da severek yer ve tercih eder.

Pudra Şekerli Elmalı Kurabiye için Gerekli Malzemeler

  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

İç Malzemeleri

  • 3-4 adet orta boy elma
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz
  • Üzeri için: yarım çay bardağı pudra şekeri

Pudra Şekerli Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Pudra şekerli elmalı kurabiyeyi yapmak için öncelikle elmaların kabuklarını soyup küçük bir tencerenin içine rendeliyoruz. Üzerine 5 yemek kaşığı pudra şekerini ve tarçını ilave edip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Daha sonra pişen elmaların içine üç yemek kaşığı iri çekilmiş cevizi ekleyip soğumaya bırakıyoruz. Diğer yandan da pudra şekerli elmalı kurabiyenin hamurunu yapmak için orta boy bir kap içerisine oda sıcaklığında bekletilmiş margarini, sıvı yağı, yumurtayı, yoğurdu, pudra şekerini, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.

Daha sonra pudra şekerli elmalı kurabiye yapmak için hamurdan büyük parçalar alarak merdane veya oklava ile hamuru açıyoruz. Açtığımız bu hamuru üçgen şeklinde dilimlere kesiyoruz. Daha sonra bu dilimlerin arasına elmalı harçtan koyup sarıyoruz. Hazırladığınız bu kurabiyeleri yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip 175 derecede önceden ısıtılan fırında pişiriyoruz. Pişen kurabiyeleri soğumasının ardından üzerine bolca pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.

Ekstra Bilgiler

Kurabiyeleri daha uzun süre taze tutmak için hava geçirmez bir kapta saklamanız önerilir. Ayrıca, kurabiyelerin üzerine serpeceğiniz pudra şekerini servis yapmadan hemen önce eklemeniz, kurabiyelerin daha taze ve lezzetli kalmasını sağlar.

Bu tarifi farklı kılmak için, iç malzemesine kuru üzüm, fındık veya badem gibi eklemeler yapabilirsiniz. Böylece kurabiyeleriniz daha zengin bir tat profiline sahip olacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

İbhac

12 Temmuz 2024 Cuma

Pudra şekerli elmalı kurabiye yaparken, normal toz şeker yerine neden mutlaka pudra şekeri kullanılması gerektiğini merak ediyorum; yoksa kurabiyenin dokusu bozulur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

İbhac,

Pudra şekeri, ince yapısı nedeniyle hamura daha kolay ve homojen bir şekilde dağılır. Bu, kurabiyenin daha pürüzsüz ve yumuşak bir dokuya sahip olmasını sağlar. Normal toz şeker kullanıldığında şeker kristalleri tam olarak erimeyebilir ve bu da kurabiyenin dokusunu etkileyebilir. Bu nedenle elmalı kurabiye tariflerinde genellikle pudra şekeri tercih edilir.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Örgülü Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Örgülü Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kıtır Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kıtır Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kurabiye Kaç Dakikada Pişer?

Elmalı Kurabiye Kaç Dakikada Pişer?

Oktay Usta Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri