Tarçınsız Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Tarçınsız Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tarçınsız elmalı kurabiye: tarçın sevmeyenlerin daha çık tercih ettikleri kurabiye çeşitleri arasında yer almaktadır. Uzun süre buzlukta saklanabilen ve bozulmayan tarçınsız elmalı kurabiye ani misafir geldiğinde kolayca sunum yapabileceğiniz bir kurabiyedir. Hamarat ev kadınları tarçınsız elmalı kurabiyeyi fazlaca yapıp bir kısmını buzluğa kaldırarak ani gelen misafirlere sunum yapmaktadır. Isıtılınca ilk günkü tazeliğini ve lezzetini tekrar kazanan tarçınsız elmalı kurabiye bu özelliği ile tüm bayanların gözdesidir. Hemen hemen her misafir alımlarında, komşu oturmalarında, arkadaş oturmalarında, kadın günlerinde servis tabaklarında tarçınsız elmalı kurabiye yer almaktadır. Oldukça lezzetli bir tada sahiptir. Özellikle çocuklar tarafından oldukça sevilmektedir. Besin değeri yüksek, doyurucu ve besleyicidir. Evde kolaylıkla hazırlanabilen ve pratik bir şekilde tabaklarda yer alan bu kurabiye lezzetiyle ve görünümüyle iştah kabartmaktadır. İşte tarçınsız elmalı kurabiye tarifi. Mutlaka denemelisiniz.

Tarçınsız elmalı kurabiye için gerekli malzemeler
  • 3 su bardağı un
  • 250 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
İçi için
  • 3 tane orta boy elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Tarçınsız elmalı kurabiye nasıl yapılır?

Öncelikle tarçınsız elmalı kurabiyenin içini hazırlayın. Elmaları bol suyla yıkayıp soyun. Sonra soyulan elmaları rendeleyin. Küçük bir tencere içerisine rendelenen elmayı koyun ve ocağın altını açın. Rendelenen elma içerisine toz şekerini ilave ederek karıştırın. Kısık ateşte biraz elma rendesi ve toz şeker karışımını pişirin. Elmanın suyunu salıp tekrar geri çekene kadar pişirin. Sonra ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın. Soğuyunca içine dövülmüş cevizi ilave edin ve biraz karıştırın. Artık kurabiye hamurunu yapmaya başlayabilirsiniz. Yoğurma kabı içerisine oda sıcaklığında yumuşayan tereyağını ve yoğurdu koyup biraz yoğurun. Sonrasında limon kabuğunu rendeleyin ve pudra şekerini ilave edin. İyice yoğurduktan sonra kabartma tozunu ve unu ekleyin. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un ilave edebilirsiniz. Hamur kulak memesi kıvamına gelince artık un ilave etmeyin. Hamuru artık 5 bezeye ayırmalısınız. Her bezenin altını ve üstünü unlayın. Tatlı tabağı büyüklüğünde, yarım cm kalınlığında olacak şekilde açın. Önce dörde bölün ve daha sonra tekrar 2'ye bölün. Yani toplam 8 üçgen çıkarın. Kesilen hamurların geniş kısımlarına soğuyan elma harcından ilave edin ve sarın. Fırın tepsisini yanınıza alın ve dibini çok az bir miktar yağ ile yağlayın. Elinizle yağı tepsinin her köşesine yaydıktan sonra sarılan kurabiyeleri tek tek tepsiye dizin. Önceden ısıtılan 180 derecelik fırına sürün. 20-25 dakika kadar kurabiyeleri pişirin. Kurabiyeler hafif pembemsi bir hal aldığında fırını kapatın ve tepsiyi çıkarın. Her kurabiyenin üzerine pudra şekeri serpiştirin. Soğuyunca tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Tarçınsız elmalı kurabiye hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Elmalı Pasta Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pasta Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tarçınlı Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tarçınlı Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Nişastalı Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Nişastalı Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kurabiye Malzemeleri

Elmalı Kurabiye Malzemeleri

Elmalı Yulaflı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Yulaflı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Üzümlü Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Üzümlü Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çizgili Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Çizgili Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Islak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Islak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri