Şekersiz Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Şekersiz Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Şekersiz Elmalı Kurabiye, Toz şeker kullanılmadan sadece meyvelerin doğal şekeri ile hazırlanan şekersiz elmalı kurabiye tarifine emin sizde bayılacaksınız. Özellikle toz şekeri dikkatli kullanması gerekenler için muhteşem bir tatlı türüdür. Ayrıca diyet yapanların diyetlerini bozmadan ani tatlı krizleri düşünülmüş ve derlenip toplanarak ortaya şekersiz bir elmalı kurabiye çıkmıştır. Meyvelerin doğal aroması zaten şekerli olduğu için toz şekere gerek kalmadan da tatlı bir kurabiye yapılabilir. Bundan en çok etkilenenler de tabi ki şeker hastalarıdır. Toz şeker hamura kullanılmadığı için şeker hastalıkları da korkmadan tüketebilir.

Şekersiz Elmalı Kurabiye Malzemeleri
  • 1 su bardağı un
  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 1 limon kabuğu rendesi
İç Malzemeleri
  • 3 adet orta boy şekerli kepek elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı iri iri kırılmış ceviz
Şekersiz Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Şekersiz Elmalı Kurabiyeyi hazırlarken öncelikle iç harcını hazırlamaya başlayın. Hamuru olana kadar iç harcın soğuması için gereklidir. Geniş bir tavaya elmaların kabuklarını güzelce soyun ve rendenin iri kısmı ile rendeleyin. Daha sonra üzerine pekmezi de dökerek ocağın üzerine alın ve ocağın altını yakın. Daha sonra elmalar sulanıp suyunu çekmeye başladığında içine cevizleri atıp karıştırmaya devam edin. Daha sonra tarçını da içine atıp karıştırın. Karamelleşen elmalı harcın altını kapatarak soğuması için tezgâha alın.

Ayrı bir yoğurma kabına oda sıcaklığında bekleyen ve yumuşayan tereyağını alarak içine yoğurdu ve yumurtayı kırın. Daha sonra iyice çırparak limon kabuğu rendesini ve unu ekleyin. Daha sonra kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyerek iyice yoğurun. Hamurun kulak memesi yumuşaklığına gelmesi gerekir. Un yeterli olmazsa unu ekleyerek hamuru toparlayabilirsiniz. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayıp bastırın. Daha sonra elinizle kenarlarını inceltip yayarak hamuru büyütün ve içine elmalı harçtan bir çay kaşığı koyun. Daha sonra rulo gibi sararak ay şeklinde kıvırın. Daha sonra yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin ve fırında verin. Yaklaşık olarak 175 derecelik fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Yaklaşık olarak 20-25 dakika içinde pişme süreci vardır. Daha sonra fırından çıkararak dilerseniz üzerine pudra şekeri serperek servis edin. Pudra şekeri dökmeden de tüketebilirsiniz. Şık bir tabağa kurabiyeleri alarak yanında reçel veya pekmez ile sunumunu hazırlayabilirsiniz.

Şimdiden Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Hamurun Hazırlanışı

Hamurun Hazırlanışı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Elmalı Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kurabiye Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Gevrek Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Gevrek Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kurabiye Kaç Kalori?

Elmalı Kurabiye Kaç Kalori?

Güncel

Şekilli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Şekilli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tepside Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tepside Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Sarma Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Sarma Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri