Yoğurtsuz Elmalı Kurabiye Yoğurtsuz Elmalı Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler
İç Harcı İçin
Yoğurtsuz Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır? Öncelikle elmalı iç harcı hazırlamak için elmayı yıkayıp soyun ve ardından rendeleyin. Rendelenmiş elmayı küçük bir tavaya alın, üzerine zeytinyağı ve toz şekeri ekleyerek kavurun. Daha sonra içerisine toz tarçın ve dövülmüş ceviz içini ekleyin ve karışım soğuması için bir kenara bırakın. Kurabiye hamurunu hazırlamak için derin bir kabın içine eritilmiş margarini, suyu, muzu ve toz şekeri ilave edin ve elle karıştırın. Daha sonra unu, kabartma tozunu ve vanilini ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Muz, kurabiye hamuruna çok farklı ve hoş bir lezzet katmaktadır, bu yüzden mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Hazırladığınız hamurdan küçük parçalar kopararak istediğiniz şekli verin ve içerisine elmalı harçtan koyarak kapatın. Fırın tepsisini yağlayın ve şekillendirdiğiniz kurabiyeleri birbirine değmeyecek şekilde tepsiye dizin. 175 dereceye ısıtılmış fırında, kurabiyelerin üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Kurabiyeler piştikten sonra fırından alın ve tepside soğuması için bekletin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun. |