Islak Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Islak Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı ıslak kurabiye, Elmalı kurabiye çeşitleri arasında ıslak oluşu ile ilgi çeken bir kurabiye çeşididir. Elmalı ıslak kurabiye sıra dışı bir kurabiye çeşididir. Ayrıcalıklı bir tada sahiptir. Görsellik olarak iştah kabartan ve ayrıca tadı ile de kişiye eşsiz bir lezzet yaşatan elmalı ıslak kurabiye her yaştan insanın damak zevkine hitap etmektedir. Misafir alımlarında servis tabağında mutlaka yer vermeniz gereken bir lezzettir. Yapımı pratik ve kolaydır. Fazla zaman almadan yapılabilen bir kurabiye çeşididir. Sizde kendi mutfağınızda kendi ellerinizle elmalı ıslak kurabiye yapmak istiyorsanız işte tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Herkese tavsiye ediyoruz.

Elmalı ıslak kurabiye için gerekli olan malzemeler
  • Yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 tane yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Harcı için
  • 3 tane orta boy elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
Bulamak için
  • Hindistan cevizi
Elmalı ıslak kurabiye nasıl yapılır?

Öncelikle elmalı ıslak kurabiyenin şerbetini hazırlayalım. Küçük ve derin bir tencere içerisine suyu koyun ve su içerisine toz şekeri ilave ederek ocağın altını açın. Kısık ateşte tencerenin kapağını kapatmadan şerbeti pişirin. Kapağını kapatmayın ki şerbet özlü ve koyu olsun. Şerbet 15 dakika kısık ateşte piştikten sonra ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın. Şimdi elmalı ıslak kurabiyenin harcını hazırlayalım. Öncelikle elmaları yıkayın ve soyun. Sonrasında rendeleyin. Küçük bir tencere içerisine rendelenen elmayı koyun ve üzerine şekeri ilave edin. Elmanın suyunu çekene kadar pişirin. Elma ve şeker karışımı içerisine tarçını ekleyin ve elma suyunu çekince ocağın altını kapatın. Ocağın altını kapattıktan sonra dövülmüş cevizi ilave ederek karıştırın ve harcı da şerbet gibi soğumaya bırakın. Artık hamur yapımına geçebiliriz. Derin bir kap içerisine oda sıcaklığındaki margarini koyun ve biraz yoğurun. Üzerine sıvı yağı ekleyin ve yoğurdu ilave edin. Biraz daha yoğurduktan sonra toz şekeri ekleyip yumurtaları karışım içerisine kırın. Son olarak vanilya ve kabartma tozunu da ekledikten sonra malzemeleri iyice yoğurup bütünleşmesini sağlayın. Artık yavaş yavaş unu katabilirsiniz. Hamurun kıvamı ele yapışmayacak kulak memesi kıvamına geldi ise artık un katmayın. Hamuru yoğurun ve düz bir zemine alın. Merdane ile hamuru açın. Hamurun yaklaşık yarım cm kalınlığında olması gereklidir. Hamurları merdane ile açtıktan sonra kareler şeklinde kesin. 1 tatlı kaşığı yapılan harçtan kareler üzerine koyun ve hamuru iki taraftan birleştirin. Fırın tepsisini yanınıza alın ve dibine yağlı kâğıt serin. Yapılan kurabiyeleri tek tek tepsiye dizerek önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürün. Yaklaşık 25 dakika pişirdikten sonra kurabiyeleri fırından çıkarın. Önceden yapılmış şerbet içerisine kurabiyeleri tek tek batırıp çıkarın ve çıktıktan sonra Hindistan cevizine bulayın. Kurabiyeler soğuduktan sonra tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Elmalı ıslak kurabiye hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Elmalı Bonbon Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Bonbon Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Kurabiye Kaç Kalori?

Elmalı Kurabiye Kaç Kalori?