Elmalı Kurabiye Nişastalı Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Elmalı Kurabiye Nişastalı Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Nişastalı Kurabiye

Elmalı kurabiye, özellikle nişastalı olduğunda, ağızda dağılan kıyır kıyır yapısıyla adeta kurabiyelerin kraliçesi olarak anılabilir. Elmalı kurabiye piştiğinde apartmanı saran o enfes koku, daha giriş kapısında sizi büyüler. Utanmasanız, evin kapısını çalıp bir tane isteyesiniz gelir. Ancak bu tarifle artık siz de hiç zorlanmadan o nefis elmalı nişastalı kurabiyeleri yapabilirsiniz. Elmalı nişastalı kurabiye, özellikle hanımların beş çaylarının baş tacıdır.

Elmalı Kurabiye İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin ya da aynı ölçüde tereyağı
  • 3.5 yemek kaşığı beyaz toz şeker
  • 1 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 6 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya ya da 4 damla sıvı vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağından 1 parmak fazla un

Elmalı İç Harç İçin

  • 4 adet yeşil elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı ezilmiş ceviz içi

Üzerine Serpmek İçin

  • Pudra şekeri

Elmalı Nişastalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk olarak iç harcımızı hazırlamakla işe başlayalım. Elmalı iç harç için elmaları rendenin kalın tarafından rendeleyelim ve toz şekerle birlikte tencereye alalım. Kısık ateşte elmaların rengi dönene kadar pişirelim. Burada dikkat etmeniz gereken püf noktası, elma ve toz şekerin biraz piştikten sonra ortasını kaşık yardımıyla açtığınızda orta kısımda elma suyu birikmiyorsa iç harcınızın hazır olduğudur. Böylece tam kıvamında bir iç harcınız olur ve elmalar hamura suyunu salmayacağı için kurabiyeniz kıyır kıyır olur. Elmalı harcı ocaktan indirmeden 2 dakika önce ceviz içini de ekleyelim. Karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatalım. Tarçını bu aşamada elmalar sıcakken ekleyebilirsiniz. Tarçın pişme aşamasında eklenirse iç harcınızın rengi çok koyu olur ve bu da hoş bir görüntü oluşturmaz.

Şimdi ise hamurumuzla devam edebiliriz. Tüm hamur malzemelerini çukur bir kaba alıp elimize yapışmayacak şekilde bir kurabiye hamuru hazırlayalım. Eğer hamur çok yumuşak olursa 1-2 kaşık daha un ekleyebilirsiniz ve hazırlamış olduğunuz elmalı nişastalı kurabiye hamurunu bir streçle sararak buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.

Dolaptan çıkarmış olduğunuz elmalı nişastalı kurabiye hamurunu 2 eşit parçaya bölün ve her bir parçayı 2 cm kalınlığında yuvarlak olacak şekilde açın. Her bir yuvarlaktan 8 adet elmalı kurabiye çıkacaktır. Hazırladığınız harçtan her bir hamurun ağız kısmına koyup rulo olarak sarın. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kurabiyeleri dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan elmalı kurabiyelerinize sıcakken kesinlikle pudra şekeri serpmeyin. Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Elmalı Kurabiye Kesimi

Elmalı Kurabiye Kesimi

Haber Bülteni

Güncel

Kakaolu Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıtır Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kıtır Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri