Elmalı Kurabiye Tarifi Oktay Usta
22 Haziran 2024

Elmalı Kurabiye Tarifi Oktay Usta


Elmalı kurabiye, Oktay Usta'nın tarifleri arasında yer alan ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olan enfes bir lezzettir. Bol pudra şekerli ve tarçınlı bu kurabiye, özel davetlerde ve günlük çay sohbetlerinde keyifle tüketilir. Oktay Usta'nın özel tarifiyle hazırlanan elmalı kurabiye, lezzetiyle öne çıkmaktadır. Bu tarifin en önemli püf noktası, kullanılacak malzemelerin oda sıcaklığında olması ve hamurun kulak memesi kıvamında yoğrulmasıdır. Şimdi, Oktay Usta'nın elmalı kurabiye tarifine geçelim.

Elmalı Kurabiye Tarifi Oktay Usta Malzemeleri

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket margarin
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4-5 su bardağı un (yeteri kadar)
İçi İçin Malzemeleri

  • 5 adet kırmızı elma
  • 5-6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 su bardağına yakın ince kıyılmış ceviz içi
Üzeri İçin Malzemeleri

  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yeteri kadar tarçın
Elmalı Kurabiye Tarifi Oktay Usta Nasıl Yapılır?

Elmalı kurabiye yapımı için öncelikle elmalar yıkanıp kabukları soyularak rendelenir ve bir kaba alınır. Seçilen elmaların tatlı olmasına dikkat edilmelidir. Tatlı değilse, biraz şeker ilave edilebilir. Rendelenen elmalar kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirilir. Daha sonra içine tarçın, pudra şekeri ve ince kıyılmış ceviz eklenir ve karıştırılır. Hazırlanan harç soğuması için kenara alınır.

Hamur için derin bir kaba un, margarin ve pudra şekeri konur ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Ortası açılarak içine yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve kabartma tozu eklenir ve yoğurmaya devam edilir. Hazırlanan hamur buzdolabında en az yarım saat bekletilir.

Buzdolabından çıkarılan hamur küçük parçalara ayrılarak oklava yardımıyla açılır. Açılan hamurlar üçgen şeklinde kesilir ve orta kısmına soğuyan elmalı harç konur. Hamurlar rulo şeklinde sarılır ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir.

Fırından çıkan kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine bol miktarda pudra şekeri ve tarçın serpilir. Oktay Usta'nın elmalı kurabiyeleri servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Hamurun Hazırlanışı

Hamurun Hazırlanışı

Haber Bülteni

Güncel

Elmalı Bonbon Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Bonbon Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Milföy Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Milföy Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri