Elmalı Yuvarlak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Elmalı Yuvarlak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Yuvarlak Kurabiye

Elmalı yuvarlak kurabiye, özellikle çocuklar tarafından en çok sevilen ve beğenilerek tüketilen tatlı hamur işlerindendir. Ayrıca hanımların toplantılarında, altın günlerinde, kermeslerde ve beş çaylarının yanında en çok tercih edilen ağızları tatlandıran elmalı yuvarlak kurabiye, görüntüsüyle de göze hitap etmektedir. Yapımı oldukça pratik olan elmalı yuvarlak kurabiye, elma ile hazırlanmış ve ceviz içi eklenerek lezzetlenen iç harcı ile bir arada muhteşem bir lezzet sunmaktadır.

Besin değeri oldukça yüksek olan elmalı yuvarlak kurabiye, protein, kalsiyum, vitaminler ve mineraller açısından oldukça besleyicidir. Ceviz, herkesin günlük olarak tüketmesi gereken ve sağlık için oldukça faydalı bir besin maddesidir. Ayrıca canınız bir şeyler atıştırmak istediğinde, çayın ve kahvenin yanına en çok yakışan lezzetlerden biridir. Siz de bu muhteşem lezzeti ailenize, arkadaşlarınıza ve sevdiklerinize hazırlayarak servis yapabilir ve onlarla hoş sohbetler yaparak zaman geçirebilirsiniz. Elmalı yuvarlak kurabiyeyi cam bir kavanozda sakladığınız zaman, bir hafta boyunca ilk yapılmış gibi tazeliğini koruyabilir.

Elmalı Yuvarlak Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Elmalı Yuvarlak Kurabiyenin İç Harcı İçin

  • 3 adet orta boy kırmızı elma
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
  • Üzeri için pudra şekeri

Elmalı Yuvarlak Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk önce iç harcı hazırlayalım. Elmaları soyduktan sonra küçük bir tavanın içine rendeleyin ve üzerine toz şeker ile tarçını ilave edip pişirin. Elmalı harç piştikten sonra içine ceviz içini ekleyerek karıştırın ve ocağın altını kapatın.

Kurabiyenin hamuru için yoğurma kabının içine margarini, yumurtayı, sıvı yağı ve yoğurdu ilave edip karıştırın. Ardından bir miktar un ve kabartma tozunu ekleyip elinize yapışmayacak bir hamur yoğurun. Gerekirse biraz daha un ilave edilebilir. Yoğurduğunuz kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle hamuru biraz açın ve arasına elmalı harçtan koyduktan sonra büzerek yuvarlak şekil verin.

Kurabiyelerin büzülen kısmını, önceden yağlanmış fırın tepsisinin altına gelecek şekilde aralıklı olarak dizin. Önceden 170 derecede ısıtılmış olan fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Elmalı yuvarlak kurabiye piştikten sonra mutlaka soğuyunca tepsiden servis tabağına alın ve üzerine bolca pudra şekeri serpin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Elmalı Kurabiye Kesimi

Elmalı Kurabiye Kesimi

Güncel

Elmalı Kurabiye Kaç Derecede Pişer?

Elmalı Kurabiye Kaç Derecede Pişer?