Elmalı Pasta Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Elmalı Pasta Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pasta Kurabiye

Elmalı pasta kurabiye, çay saatlerinizde ve kabul günlerinizde gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz, oldukça lezzetli bir kurabiye çeşididir. Aynı zamanda çocuklarınıza okul dönüşünde sağlıklı atıştırmalıklar sunmak isterseniz, bu tarif tam size göre. Kolay gelsin.

Elmalı Pasta Kurabiye Malzemeleri

  • 1 paket margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

İç Harcı İçin Malzemeler

  • 4 adet büyük boy elma
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 küçük kase iri kıyılmış ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı Pasta Kurabiye Nasıl Yapılır?

Hamur karıştırma kabının içine oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini alıyoruz. Pudra şekerinin yarısından fazlasını üzerine ekleyerek elimizle karıştırıyoruz. Üzerine yoğurdu ve sıvı yağı ekleyip, bir miktar daha karıştırıyoruz. Daha sonra vanilya ve unu ilave edip, yoğurmaya devam ediyoruz. Kabartma tozunu da ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hazır olan hamurun üzerine nemli bez örtüp, iç harcını hazırlayıncaya kadar dinlendiriyoruz.

İç harcını hazırlamak için, elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz. Orta boy bir tavanın içine atıp, yarım su bardağı toz şeker ile pişiriyoruz. Elmalar pişmeye yakın üzerine ceviz içini ve tarçını ilave edip, bir iki karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz.

Hazırladığımız hamurdan yumurtadan biraz daha iri bezeler elde ediyoruz. Merdane yardımı ile bu bezeleri, yaklaşık 3 mm kalınlığında olacak şekilde açıyoruz. Daha sonra artı şeklinde dörde, onların da ortalarından keserek sekiz parçaya ayırıyoruz. Parçaların her birinin geniş kısmına hazırladığımız harçtan 1 tatlı kaşığı koyarak, uç kısımlarını içeri doğru kapatmadan düz bir şekilde sarıyoruz. Daha sonra, yağlı kağıt serdiğimiz veya yağlanmamış fırın tepsisine fazla sıkıştırmadan sıralıyoruz. Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırladıktan sonra, önceden ısıtılmış 170 derece fırında altı üstü pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra, kalan pudra şekerini, süzek yardımı ile üzerine gezdiriyoruz. Hazır olan elmalı pasta kurabiyesini soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Yaltıray

12 Temmuz 2024 Cuma

Bu tarifte margarini eritmeden mi kullanmam gerekiyor? Ayrıca hamuru açarken kalınlığını tam olarak nasıl ayarlamalıyım? Çok ince olursa sorun olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Yaltıray,

Margarini eritmeden kullanmanız gerekiyor. Oda sıcaklığında yumuşamış margarin hamurun içine daha iyi karışacaktır. Hamuru açarken kalınlığını yaklaşık olarak 1-1.5 cm arasında ayarlamaya özen gösterin. Çok ince olursa hamur kuruyup kırılgan olabilir ve istediğiniz kıvamı tutturamayabilirsiniz. Umarım bu bilgiler işinize yarar. Kolay gelsin!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Elmalı Kurabiye Şekilleri

Elmalı Kurabiye Şekilleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Güllü Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güllü Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Ağızda Dağılan Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tarçınsız Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tarçınsız Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye

Elmalı Şerit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Şerit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Bonbon Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Bonbon Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kolay Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri