Elmalı Pasta Kurabiye Elmalı pasta kurabiye, çay saatlerinizde ve kabul günlerinizde gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz, oldukça lezzetli bir kurabiye çeşididir. Aynı zamanda çocuklarınıza okul dönüşünde sağlıklı atıştırmalıklar sunmak isterseniz, bu tarif tam size göre. Kolay gelsin. Elmalı Pasta Kurabiye Malzemeleri
İç Harcı İçin Malzemeler
Elmalı Pasta Kurabiye Nasıl Yapılır? Hamur karıştırma kabının içine oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini alıyoruz. Pudra şekerinin yarısından fazlasını üzerine ekleyerek elimizle karıştırıyoruz. Üzerine yoğurdu ve sıvı yağı ekleyip, bir miktar daha karıştırıyoruz. Daha sonra vanilya ve unu ilave edip, yoğurmaya devam ediyoruz. Kabartma tozunu da ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hazır olan hamurun üzerine nemli bez örtüp, iç harcını hazırlayıncaya kadar dinlendiriyoruz. İç harcını hazırlamak için, elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz. Orta boy bir tavanın içine atıp, yarım su bardağı toz şeker ile pişiriyoruz. Elmalar pişmeye yakın üzerine ceviz içini ve tarçını ilave edip, bir iki karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz. Hazırladığımız hamurdan yumurtadan biraz daha iri bezeler elde ediyoruz. Merdane yardımı ile bu bezeleri, yaklaşık 3 mm kalınlığında olacak şekilde açıyoruz. Daha sonra artı şeklinde dörde, onların da ortalarından keserek sekiz parçaya ayırıyoruz. Parçaların her birinin geniş kısmına hazırladığımız harçtan 1 tatlı kaşığı koyarak, uç kısımlarını içeri doğru kapatmadan düz bir şekilde sarıyoruz. Daha sonra, yağlı kağıt serdiğimiz veya yağlanmamış fırın tepsisine fazla sıkıştırmadan sıralıyoruz. Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırladıktan sonra, önceden ısıtılmış 170 derece fırında altı üstü pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra, kalan pudra şekerini, süzek yardımı ile üzerine gezdiriyoruz. Hazır olan elmalı pasta kurabiyesini soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Yaltıray
12 Temmuz 2024 CumaBu tarifte margarini eritmeden mi kullanmam gerekiyor? Ayrıca hamuru açarken kalınlığını tam olarak nasıl ayarlamalıyım? Çok ince olursa sorun olur mu?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Yaltıray,
Margarini eritmeden kullanmanız gerekiyor. Oda sıcaklığında yumuşamış margarin hamurun içine daha iyi karışacaktır. Hamuru açarken kalınlığını yaklaşık olarak 1-1.5 cm arasında ayarlamaya özen gösterin. Çok ince olursa hamur kuruyup kırılgan olabilir ve istediğiniz kıvamı tutturamayabilirsiniz. Umarım bu bilgiler işinize yarar. Kolay gelsin!