Mayalı Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Mayalı Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı elmalı kurabiyenin hem sunumu güzel hem de içinde bulunan elmanın kokusu kurabiyeye ayrı bir lezzet katmaktadır. Aynı zamanda evde yenilmeyen elmaları değerlendirmeniz açısından da güzel, lezzetli ve çok kolay bir tariftir. İlk önce mayalı elmalı kurabiyenin malzemelerini sıralayarak tarife başlayalım.

Mayalı elmalı kurabiye için gerekli malzemeler
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Bir yumurta
  • 3-4 su bardağı un
İç malzemesi için
  • Bir büyük elma
  • Yarım su bardağı su
  • 4 damla limon suyu
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Bir tatlı kaşığı dolusu nişasta
  • Ezilmiş fındık içi
Mayalı elmalı kurabiye nasıl yapılır?

Yarım su bardağı ılık sütü geniş bir kaba alın. Üzerine mayayı ve şekeri ekleyip bir kaşık yardımı ile iyice karıştırın. Hamuru için gerekli olan tüm malzemeleri de ekleyip hamuru yoğurun. Kıvamı, yumuşak ve ele yapışmayacak bir hamur olması gerekiyor. Daha sonra hamuru bir süre mayalanmaya bırakın.

İç malzemesi için bir büyük elmanın kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarttıktan sonra elmayı küp şeklinde doğrayın. Daha sonra yarım su bardağını küçük bir tencereye alın. Limon suyunu ve nişastayı üzerine ekleyin. Doğradığınız elmayı ilave edin ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Son olarak da ezilmiş fındığı ilave edin ve ocağın üzerinden alarak bir kenarda soğumaya bırakın. Bu arada fırını önceden 180 dereceye ayarlayarak ısınmaya bırakın.

Mayalanmaya bıraktığımız hamurun mayalanmış olup olmadığını kontrol edelim. Hamurun şişmesi, puf şeklinde olması gerekmektedir. Hamur bu şekildeyse mayalanmış demektir. Mayalanan hamuru alıp bir merdane yardımı ile çok inceltmeden 2-3 mm kalınlığında olacak şekilde açın, çok kalın bir hamur olursa da pişme sırasında hamurlar daha da şişeceği için daha kalın bir hamur olacaktır. Bu da lezzet bakımından istediğimiz tadı vermez. 2-3 mm kalınlığında açılan hamuru 6-8 parçaya ayırın. Düz ve geniş kısmına yaptığımız iç harçtan bir tatlı kaşığı koyun ve kenarları içe kıvırın. Yaprak sarması sarar gibi hamuru sarın. Yağlı kâğıt yerleştirdiğimiz fırın tepsisine yerleştirin. Tüm hamuru bu şekilde şekil vererek hazırlayın ve fırın tepsisine 3 parmak boşluk bırakarak tüm mayalı elmalı kurabiyeleri yerleştirin. Önceden ısıttığımız 180 derecede fırına tepsiyi yerleştirerek pişirin. Mayalı elmalı kurabiyelerin üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Üzerleri kızarınca fırından tepsiyi çıkartın ve soğumaya bırakın. Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz. Servise hazır mayalı elmalı kurabiyelerin damağınızda bıraktığı hoş, lezzetli ve mis gibi elma tadını hissedin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Ay Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Ay Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kıtır Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kıtır Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Elmalı Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Elmalı Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Kolay Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

En Güzel Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

En Güzel Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri