Elmalı Turta Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Elmalı Turta Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı turta kurabiye: çocukların okuldaki beslenme çantalarına, hazırlayıp koyabileceğimiz sağlıklı ve güzel bir yiyecektir. Küçük büyük birçok kişi severek yer. Ayrıca buzdolabı poşetine sarılarak uzun süre saklanabilir, bu sebepten boş zamanlarda hazırlığını yapabiliriz. Misafir ağırlamalarda çokça tercih edilmektedir. Şimdi basitçe elmalı turta kurabiyesinin tarifine geçelim.

Elmalı turta kurabiye içi için gerekli malzemeler
  • 3 adet orta büyüklükte elma
  • 4-5 yemek kaşığı şeker
  • Bir tatlı kaşığı tarçın
  • Bir çay bardağı ince dövülmüş ceviz içi.
Hamuru için
  • 160 gram kadar tereyağı (Tahmini bir su bardağının yarısından biraz fazla)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir çay bardağı yoğurt
  • Bir adet yumurta
  • 5-6 yemek kaşığı kadar pudra şekeri
  • 3.5 -4 su bardağı un
  • Bir paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Üzerine serpiştirmek için yarım su bardağı kadar da pudra şekeri
Elmalı turta kurabiye, tarifine geçmeden önce fırınımızı 180 derecede ısıtmaya başlıyoruz fırın tepsisine de yağlı kâğıt sererek hazırlıyoruz. Elmalarımızı yıkadıktan sonra kabuklarını soyup rendeliyoruz. Elmalarımızın ekşi elma olmamaları gerekir eğer ekşiler ise içine bir tutam şeker katarak ocakta suyunu çekene kadar karıştırarak pişiriyoruz. Suyunu çektikten sonra içerisine tarçın ve cevizi ekleyerek bir dakika kadar karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz. Soğuması için bir kenarda bekletiyoruz.

Elmalı turta kurabiyesinin hamurunu hazırlamak için biraz geniş ve derin bir kap kullanmamız gereklidir kabımızı hazırlayıp içerisine öncelikle tereyağını koyuyoruz. Ardından sıvı yağ ve yoğurdu ekliyoruz. Yumurtayı da karışımın içerisine kırıyoruz. Pudra şekerini de ekleyerek varsa çırpıcıyla, yoksa da kaşıkla iyice çırpıyoruz. Pasta kreması kıvamına geldikten sonra üzerine bir su bardağı kadar un ekleyip el yardımıyla yoğurmaya devam ediyoruz. Kabartma tozunu ekleyerek biraz daha un katarak yoğurmaya devam edelim. Hazırladığımız hamurun kulak memesi kıvamına ulaştığını görünce hamurumuzun yoğrulmasını tamamlıyoruz.

Hazırladığımız hamuru 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra tezgâhın üzerine bir yağlı kâğıt sererek merdane yardımıyla hamuru açıyoruz. Açtığımız hamurun kalınlığının bir santimden biraz daha ince olmasına dikkat ediyoruz. Sonra bir bıçak yardımı ile üçgen parçalar halinde keserek dilimler elde ediyoruz. Kenarda kalan hamur parçalarını toplayıp tekrar rulo ile açarak en son hamur üçgen dilimler haline gelene kadar hamurun tamamını kullanıyoruz. Sonra üçgenin geniş kenarına iç harcından biraz koyup üçgenin ince ucu dışarıda kalacak şekilde rulo şeklinde yuvarlayıp tepsiye dizin bütün üçgen hamurlar doldurulup tepsiye dizildikten sonra 180 derecede ısıttığımız fırına sürüyoruz. Üzerinin hafifçe kızarmasını gözlemleyerek fırınımızı kapatıyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken elmalı turta kurabiyelerinin çok fazla kızarmasına izin vermemeliyiz. Tamamen soğuduktan sonra üstlerine pudra şekeri serpiştirip servis yapabiliriz. Herkese afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Elmalı Fırdöndü Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Fırdöndü Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Milföy Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Milföy Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Elmalı Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Elmalı Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri

Klasik Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Klasik Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri