Elmalı Rulo Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Elmalı Rulo Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Rulo Kurabiye

Elmalı rulo kurabiye, lezzeti ve estetik görünümü ile çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak kadar özel bir kurabiye tarifidir. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz bu tarif, misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir atıştırmalık olacaktır. Bu yazıda, elmalı rulo kurabiyenin malzemelerini ve adım adım yapılışını ayrıntılı bir şekilde ele alacağız. Kolay gelsin!

Elmalı Kurabiye Malzemeleri

  • 1 adet yumurta
  • 130 gram margarin
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 4 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç Harcı İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı toz şeker

Üzeri İçin

  • Pudra şekeri

Elmalı Rulo Kurabiye Nasıl Yapılır?

Kurabiye yapımına öncelikle iç harcını hazırlayarak başlıyoruz. Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyin. Rendelediğiniz elmaları teflon tavaya alın ve üzerine toz şekeri ekleyin. Karışımı kısık ateşte, elmalar yumuşayana kadar pişirin. Altını kapatmadan önce tarçını ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Kurabiyenin hamuru için geniş bir karıştırma kabına oda sıcaklığında yumuşamış margarini alın. Üzerine pudra şekerini ekleyip, margarinle iyice karışmasını sağlayın. Ardından yoğurdu ve yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Vanilya ve aldığı kadar unu ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. En son kabartma tozunu katıp, biraz daha yoğurun ve hamuru nemli bezle örtüp on dakika dinlendirin.

Dinlenen hamuru iki parçaya ayırın. Bir parçasını tezgah üzerinde merdane yardımıyla dikdörtgen şekilde açın. Yaklaşık 3 mm kalınlık yeterli olacaktır. Hazırladığınız harcın yarısını hamurun her tarafına yayın.

Hamuru dikdörtgenin geniş kısmından başlayarak, fazla sıkı olmayacak şekilde rulo yapın. Rulodan 1 cm kalınlığında dilimler kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine fazla sıkışık olmayacak şekilde yerleştirin. Yağlı kağıdınız yoksa, fırın tepsisini yağlayarak da kullanabilirsiniz. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kurabiyeleri yaklaşık 15 dakika, üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerine süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpiştirin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Elmalı Kurabiye Kesimi

Elmalı Kurabiye Kesimi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Elmalı Un Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Un Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Şekilli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Şekilli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kurabiye Tarifi Oktay Usta

Elmalı Kurabiye Tarifi Oktay Usta

Bayatlamayan Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Bayatlamayan Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

En Basit Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri

En Basit Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Kolay Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Kurabiye Kaç Derecede Pişer?

Elmalı Kurabiye Kaç Derecede Pişer?