Elmalı Rulo Kurabiye Elmalı rulo kurabiye, lezzeti ve estetik görünümü ile çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak kadar özel bir kurabiye tarifidir. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz bu tarif, misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir atıştırmalık olacaktır. Bu yazıda, elmalı rulo kurabiyenin malzemelerini ve adım adım yapılışını ayrıntılı bir şekilde ele alacağız. Kolay gelsin! Elmalı Kurabiye Malzemeleri
İç Harcı İçin Malzemeler
Üzeri İçin
Elmalı Rulo Kurabiye Nasıl Yapılır? Kurabiye yapımına öncelikle iç harcını hazırlayarak başlıyoruz. Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyin. Rendelediğiniz elmaları teflon tavaya alın ve üzerine toz şekeri ekleyin. Karışımı kısık ateşte, elmalar yumuşayana kadar pişirin. Altını kapatmadan önce tarçını ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Kurabiyenin hamuru için geniş bir karıştırma kabına oda sıcaklığında yumuşamış margarini alın. Üzerine pudra şekerini ekleyip, margarinle iyice karışmasını sağlayın. Ardından yoğurdu ve yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Vanilya ve aldığı kadar unu ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. En son kabartma tozunu katıp, biraz daha yoğurun ve hamuru nemli bezle örtüp on dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru iki parçaya ayırın. Bir parçasını tezgah üzerinde merdane yardımıyla dikdörtgen şekilde açın. Yaklaşık 3 mm kalınlık yeterli olacaktır. Hazırladığınız harcın yarısını hamurun her tarafına yayın. Hamuru dikdörtgenin geniş kısmından başlayarak, fazla sıkı olmayacak şekilde rulo yapın. Rulodan 1 cm kalınlığında dilimler kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine fazla sıkışık olmayacak şekilde yerleştirin. Yağlı kağıdınız yoksa, fırın tepsisini yağlayarak da kullanabilirsiniz. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kurabiyeleri yaklaşık 15 dakika, üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerine süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpiştirin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! |
Ahsen
25 Temmuz 2024 PerşembeBu elmalı rulo kurabiyeyi denemek istiyorum ama margarin yerine tereyağı kullansam aynı sonucu alabilir miyim?
Cevap yazAdmin
25 Temmuz 2024 PerşembeMerhaba Ahsen Hanım,
Elbette, margarin yerine tereyağı kullanabilirsiniz. Tereyağı, kurabiyelere daha zengin bir tat ve daha hoş bir aroma katacaktır. Ancak tereyağı kullanırken oda sıcaklığında olmasına dikkat ederseniz hamurun kıvamı daha iyi olur. Ayrıca, tereyağının su oranı margarinden biraz daha yüksek olabilir, bu yüzden hamurunuzu hazırlarken kıvamını kontrol ederek gerekirse un miktarını biraz artırabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!