Elmalı yuvarlak kurabiye nasıl hazırlanır? tarifi nedir?

Tarçınlı elma dolgusuyla sarılı, yumuşacık bir hamurun buluştuğu bu nefis kurabiyeler, çay saatlerinizi şölene dönüştürecek. Pratik malzemelerle hazırlanan elmalı yuvarlak kurabiyeler, misafirlerinize ikram edebileceğiniz veya kendinize küçük bir ödül verebileceğiniz enfes bir lezzet.

19 Kasım 2025

Elmalı Yuvarlak Kurabiye Tarifi


Malzemeler:

  • Hamuru için
  • 3 su bardağı un
  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • İç harcı için
  • 3 orta boy elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 avuç dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)
  • Üzeri için
  • Pudra şekeri

Yapılışı:


  • İlk olarak elmalı iç harcı hazırlanır. Elmalar soyulur ve rendelenir. Tencereye alınır, şeker ve tarçın eklenip orta ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. İsteğe bağlı olarak ceviz eklenir ve soğumaya bırakılır.
  • Hamur için geniş bir kapta yumuşak tereyağı, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekeri iyice karıştırılır.
  • Un, kabartma tozu ve vanilin eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır, avuç içinde açılarak ortasına 1 tatlı kaşığı elma harcı konur ve kenarları birleştirilerek yuvarlak şekil verilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı yerleştirilir.
  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 15-20 dakika üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir.
  • Fırından çıkan kurabiyeler soğuduktan sonra pudra şekeri ile süslenir.

Püf Noktaları:


  • Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz
  • Elma harcını iyice soğutursanız hamuru daha kolay şekillendirirsiniz
  • Kurabiyeleri sıcakken pudra şekeri serperseniz eriyebilir, mutlaka soğumasını bekleyin

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;