Şerbetli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Şerbetli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli elmalı kurabiye, Size çok güzel yemek ve pasta yapmanın tarifini veriyorum. Mutlaka yaptığınız yemek ya da pastalara sevginizi katın. Severek yaptığınız her lezzet elinizde bir şahesere dönüşecektir. Tadına doyamayacaksınız. Mecbur olduğunuz için değil gerçekten severek yapmak istediğiniz bir gün bu tarifi deneyin. Emin olun pişman olmayacaksınız. Şimdi adım adım tariflerimize uyup şerbetli elmalı kurabiyeye başlayalım.

Şerbetli Elmalı Kurabiye İçin Malzemeleri

Hamuru için
  • 250 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 buçuk çay bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • 5 su bardağı un
İçi için
  • 4 adet tatlı elma
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 buçuk su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için
  • Hindistan Cevizi
Şerbetli Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. Kurabiyeler pişene kadar şerbetin soğuması gerekir. Geniş bir kaba suyu ve toz şekerini koyup kaynatın. 5 dakika kaynadıktan sonra yoğun bir kıvama geldikten sonra limon sıkın ve daha sonra soğumaya bırakın. Elmayı soyup rendeleyin ve bir tavaya alın. Üzerine toz şeker serpin ve ocağın üzerine alarak karıştırarak pişirin. Daha sonra üzerine ceviz ve tarçını dökerek biraz daha kavurduktan sonra suyunu çekince ocağı kapatın ve soğumaya bırakın.

Üçüncü adımda artık şerbetli tatlının hamurunu hazırlayalım. Geniş bir cam kaba oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve iki adet yumurtayı kırarak elinizle çırpın. Daha sonra yoğurt ve toz şekeri, vanilyayı, kabartma tozunu ekleyerek çırpın. Daha sonra yavaş yavaş unu eleyerek hamuru toparlayın. Yaklaşık olarak beş su bardağı alır ancak siz hamur toparlanana kadar göz kararı ekleyin.

Ceviz büyüklüğünde hamurdan parçalar kopararak elinizde yuvarlayın. Daha sonra hamuru iki elinizin arasında bastırarak açın ve içine elmalı harcı koyup bohça gibi kapatıp elinizde yuvarlayın. Diğer hamurları da aynı işlemden geçirdikten sonra yağlanmış fırın tepsisine ya da yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar pişir. Daha sonra üzeri kızaran kurabiyeleri şerbetin içine atın. Şerbetini biraz çektikten sonra Hindistan cevizine batırın. Diğer şerbetli tatlıları da aynı işlemden geçirdikten sonra servis tabağına alıp servis edin.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Cevizli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Hamurun Hazırlanışı

Hamurun Hazırlanışı

Sirkeli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Milföy Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Milföy Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Pudra Şekerli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Pudra Şekerli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Yumuşak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Yumuşak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Kıtır Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kıtır Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Pekmezli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pekmezli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri