Mayalı elmalı çörek tarifini denemek istiyorum, ama bu püf noktalarını uygulamakta zorlanacağım gibi hissediyorum. Özellikle hamurun hazırlanması aşamasında maya ile ilgili dikkat edilmesi gerekenler beni endişelendiriyor. Maya aktif olmalı diyor, ama bunu nasıl anlayabilirim? Ayrıca, mayalanma sürecinde ne kadar süre beklemem gerektiği de kafamı karıştırıyor. Hamur ne zaman kabardı anlamalıyım? İç harcını hazırlarken elmaların tatlılığına göre şeker miktarını ayarlamakta zorlanabilir miyim? Bunları düşününce, tarifin başarılı olup olmayacağından korkuyorum. Başka önerileriniz var mı?
Mayalı elmalı çörek tarifini denemek istiyorum, ama bu püf noktalarını uygulamakta zorlanacağım gibi hissediyorum. Özellikle hamurun hazırlanması aşamasında maya ile ilgili dikkat edilmesi gerekenler beni endişelendiriyor. Maya aktif olmalı diyor, ama bunu nasıl anlayabilirim? Ayrıca, mayalanma sürecinde ne kadar süre beklemem gerektiği de kafamı karıştırıyor. Hamur ne zaman kabardı anlamalıyım? İç harcını hazırlarken elmaların tatlılığına göre şeker miktarını ayarlamakta zorlanabilir miyim? Bunları düşününce, tarifin başarılı olup olmayacağından korkuyorum. Başka önerileriniz var mı?
Cevap yaz