Şekerli elmalı kurabiye nasıl yapılır, tarifi nedir?
Mis kokulu şekerli elmalı kurabiyeler, çay saatlerinizi şenlendirecek nefis bir lezzet sunuyor. Tereyağlı yumuşacık hamurun içindeki tarçınlı elma dolgusu ve üzerindeki pudra şekeriyle görüntüsü kadar tadı da büyüleyici olan bu kurabiyeler, özel günlerde veya ani gelen misafirler için ideal bir seçim.
Şekerli Elmalı Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Elmalı İç Harcı İçin:
- 3 adet orta boy elma
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
Üzeri İçin:
- 1 su bardağı pudra şekeri
Yapılışı:
- Öncelikle elmalı iç harcını hazırlayın. Elmaları soyup rendeleyin, tencereye alın
- Şeker ve tarçın ekleyerek elmalar suyunu çekene kadar pişirin
- Ocaktan aldıktan sonra ceviz ilave edip soğumaya bırakın
- Kurabiye hamuru için; yumuşak tereyağını pudra şekeri ile krema kıvamına gelene kadar çırpın
- Yumurta, vanilin ekleyip karıştırmaya devam edin
- Kabartma tozu eklenmiş unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin
- Hamuru streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin
- Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta 0.5 cm kalınlığında açın
- Yuvarlak bir kesme kalıbı ile daireler kesin
- Yarısına elmalı harçtan koyup diğer yarısını üzerine kapatarak kurabiyeleri şekillendirin
- Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika altın rengi alana kadar pişirin
- Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra pudra şekerine bulayın
- Tamamen soğuduktan sonra servis yapın
Püf Noktaları:
- Hamurunuz çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz
- Elmalı harcı iyice soğumadan kurabiyelere koymayın
- Kurabiyeleri sıcakken pudra şekerine bulamazsanız şeker eriyebilir
Not: Bu tarifle yaklaşık 25-30 adet kurabiye elde edebilirsiniz. Afiyet olsun! |