Elmalı Şerbetli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Elmalı Şerbetli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Şerbetli Kurabiye, Elmalı şerbetli kurabiye tam aradığınız tariftir. Güzel ve enfes olması bir yana ağızda bıraktığı tat yiyenlere bir daha yeme isteği verir. Yaptığınız altın günlerinde, okutmuş olduğunuz Kuran sohbetlerinde ve davetli misafirlerinize hazırlamış olduğunuz çeşitli ve güzel ikramların yanına bir de elmalı şerbetli kurabiye ekleyebilirsiniz. Konuklarınızın ilgi odağı olacaktır. İsterseniz başkaları elmalı şerbetli kurabiyeyi tatmadan önce siz deneyin ve kurabiyeler arasındaki o enfes farkı anlayın.

Elmalı Şerbetli Kurabiye İçin Gerekli Malzemeleri
  • 2 tane yumurta,
  • 1 paket margarin,
  • 2 yemek kaşığı kadar yoğurt,
  • 2 yemek kaşığı kadar toz şeker,
  • Aldığı kadar un
  • 1 tane kabartma tozu,
  • 1 tane vanilya,
  • Hindistan cevizi
İçi için
  • 3 tane iri boy elma,
  • 2 yemek kaşığı kadar toz şeker,
  • 1 tatlı kaşığı kadar tarçın,
  • 1 çay bardağı kadar ceviz ya da fındık içi.
Dışı için
  • 2 su bardağı kadar şeker,
  • 2,5 su bardağı kadar su,
  • 1 tatlı kaşığı kadar limon suyu,
  • Hindistan cevizi
Elmalı Şerbetli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Elmalar yıkanıp soyulur. Sonra rendelenir ve şeker ilave ederek bir tavada elmalar suyunu çekene kadar pişirilir. Sonra tarçın ve ceviz içi eklenerek karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Sizde bu sırada eritip ılıttığınız margarini, yoğurdu, yumurtaları ve şekeri karıştırın. Sonra içine elediğiniz unu, kabartma tozunu ve vanilya da ekleyip güzel bir hamur yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru 10 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın. Elinizin işaret parmağıyla hamurun iç bölümünü oyarak mümkün oldukça inceltin. Oluşturmuş olduğunuz oyuklara hazırladığınız soğumuş elmalı harçtan koyup kapatın. Bütün hamuru bu şekilde bitirin. Yuvarlak şekilde olan hamurları yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsinize dizin. Önceden 190 derecede ısıtmış olduğunuz fırına tepsiyi verin. Kurabiyelerinizin alt ve üstü pembeleşene kadar pişirmelisiniz. Bu sırada kurabiyenin dışı için, şeker ve su 5 dakika kaynatılır. Daha sonra limon suyunu ekleyin ve 1 dakika daha kaynatmaya devam ediniz. Sonra ocağı kapatın ve şerbeti soğumaya bırakın. Bu işlemi elmalı iç ve hamurdan önce de yapabilirsiniz. Pişen kurabiyeleri fırından alın ve hemen soğuk şerbetin içine bırakın. 5-10 dakika kadar kurabiyeleri alt üst çevirerek kurabiyelerin şerbeti iyice emmesini sağlayın. Sonra şerbetten çıkardığınız kurabiyeleri yuvarlayarak Hindistan cevizine bulayın ve hazırlamış olduğunuz servis tabağına alın. Elmalı şerbetli kurabiyeniz hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Şeftali Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cevizli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri