Zeytinyağlı Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
15 Temmuz 2024

Zeytinyağlı Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı elmalı kurabiye, hafif tatlı seven ancak hamurlu lezzetlerden vazgeçemeyenler için mükemmel bir alternatiftir. Misafirlerinize gönül rahatlığıyla sunabileceğiniz bu harika lezzet, vereceğiniz şekillerle de görsel bir şölen oluşturur. Şimdi sizlere zeytinyağlı elmalı kurabiyenin tarifini vereceğim. Şimdiden afiyet olsun.

Zeytinyağlı Elmalı Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu veya karbonat
  • Vanilya
  • Aldığı kadar un

İç Harcı İçin

  • 2 adet elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • Tarçın (İsteğe bağlı)

Zeytinyağlı Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Öncelikle elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim. Rendelenmiş elmaları bir tavaya koyalım ve üzerine şekeri ekleyelim. Elmaları, suyu çekinceye kadar pişirelim. Suyu çeken elmalara dövülmüş ceviz ve tarçını ekleyelim. Hazırlanan elmalı harcı soğuması için bir tabağa alalım.

İç harcı soğurken, hamurumuzu hazırlayalım. Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alarak iyice karıştıralım. Karışım homojen hale geldikten sonra un ve kabartma tozunu ekleyelim. Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır.

Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp el veya merdane yardımıyla açalım. Açtığımız hamurun ortasına hazırlanan elmalı harçtan koyup kapatalım. Şekil verdiğimiz elmalı kurabiyeleri, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim.

Fırından çıkardığımız kurabiyeleri oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim ve üzerine süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpelim. Zeytinyağlı elmalı kurabiyelerimiz servise hazırdır. Afiyet olsun.

Ekstra İpuçları

  • Kurabiyelerin daha gevrek olmasını isterseniz, hamura bir miktar mısır nişastası ekleyebilirsiniz.
  • İç harcını hazırlarken farklı kuru yemişler veya kuru meyveler de ekleyebilirsiniz.
  • Kurabiyeleri saklamak için hava geçirmeyen bir kap kullanarak tazeliklerini koruyabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Alinda

12 Temmuz 2024 Cuma

Bu zeytinyağlı elmalı kurabiyeyi yaparken hamurun kıvamına dikkat etmek gerekiyor mu? Un miktarını nasıl ayarlayabilirim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Alinda, zeytinyağlı elmalı kurabiye yaparken hamurun kıvamı gerçekten önemlidir. Hamurun kıvamını iyi ayarlayabilmek için un miktarını azar azar eklemenizi tavsiye ederim. Öncelikle tarifte belirtilen miktarda unun yarısını ekleyin ve hamuru yoğurmaya başlayın. Hamurun ele yapışmayacak, ancak çok sert de olmayacak bir kıvama gelmesi gerekiyor. Hamur hala yapışık ve cıvık ise, un miktarını yavaş yavaş artırın. Bu şekilde kontrollü bir şekilde un ekleyerek doğru kıvamı yakalayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tepside Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tepside Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kurabiye Kaç Kalori?

Elmalı Kurabiye Kaç Kalori?

Pudra Şekersiz Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Pudra Şekersiz Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şerbetli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Kurabiye Kesimi

Elmalı Kurabiye Kesimi