Elmalı Ay Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Elmalı Ay Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı ay kurabiye özellikle çocukların meyve suyu ile tüketmekten en çok hoşlandıkları atıştırmalıklar arasında yer alıyor. Hem besleyici olması hem de lezzetli olması sayesinde çocuklarınızın severek tükettiği bu kurabiyeleri misafirlerinize de rahatlıkla sunabilir ve takdirlerini kazanabilirsiniz. Her hanımın tarif defterinde bulunması gereken bu tarifi uygularken de fazla zorlanmayacak olmanız sayesinde hızlı ve kolay bir şekilde atıştırmalık bir şeyler hazırlayabilirsiniz.

Elmalı Ay Kurabiye Malzemeleri
  • 125 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı nişasta
  • 3-3,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Vanilya
İçi için
  • 3 adet elma
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Ay Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk olarak kurabiyemizin iç malzemesini hazırlamaya başlıyoruz. İlk olarak elmalarımızı soyarak rendeliyoruz. Daha sonra şeker, tarçın ve dövülmüş ceviz içini de ekleyip iyice karıştırıyoruz. Pek çok kişi bu içi ocakta da hazırlayabilir. Yine aynı malzemeleri bir tencereye koyup elmalar suyunu salıp geri çektikten sonra ocaktan almanız yeterli olacaktır. Bundan sonra kurabiye hamurunu hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Elmalı ay kurabiye hamuru için ilk olarak sıvı durumdaki malzemeleri ve şekeri alıp şeker iyice eriyene kadar çırpıyoruz. Daha sonra margarin, kabartma tozu, vanilya, nişasta ve unu ekleyerek kurabiye hamuru elde edene kadar iyice yoğuruyoruz. Daha sonra cevizden biraz daha büyük parçalar kopararak düz bir zeminde yarım cm kalınlığında olacak şekilde açıyoruz. Daha sonra bu açılmış hamurun bir kenarına çizgi halinde iç harcımızdan ekliyoruz. Daha sonra harca dik olacak şekilde hamurun diğer kısmına kesikler atıyoruz. Bu şekilde kurabiyeleri sardığınızda ve ay şeklini verdiğinizde hamurunuz parçalanmayacaktır.

Kesikler attıktan sonra önce iç harcı koyduğumuz kenardan başlayarak sarmaya başlayın. Kesik kısımlar üstte kalacaktır. Daha sonra uç kısımları birbirine yaklaştırarak hilal şekli verin. Daha sonra pişirme kâğıdı serdiğiniz fırın tepsisine koyun. Tüm malzemeye aynı işlemleri uyguladıktan sonra tepsimizi daha önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında üzeri hafif pembeleşene dek pişiriyoruz. Daha sonra biraz ılık hale geldikten sonra üzerine bolca pudra şekeri dökerek servis edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Elmalı Top Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Top Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çizgili Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Çizgili Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nefis Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Nefis Elmalı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri