Tarçınlı elmalı kek tarifini okurken, bu kadar detaylı bir anlatımın beni ne kadar heyecanlandırdığını düşündüm. Elmaların kabuklarını soymak ve çekirdeklerini çıkarmak hiç de zor görünmüyor, değil mi? Ayrıca, hamurun hazırlanma aşamasında yumurtalar ve şekerin çırpılması, kekin ne kadar kabarık olacağını belirleyecek gibi. Sıvı yağın eklenmesi de keke o nemli dokuyu kazandıracak. Elmaların hamura eklenirken nasıl bir aroma yayılacağını hayal edebiliyor musun? Fırında pişerken mutfaktan yükselen o mis gibi tarçın kokusu bile insanın iştahını kabartıyor. Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan kullanmak da pratik bir yöntem. Soğuduktan sonra dilimleyip servis etmek ise en keyifli kısım! Üzerine pudra şekeri serpmek veya krem şanti ile sunmak da harika bir fikir. Sen bu tarifi denemeye ne dersin?
Tarçınlı elmalı kek tarifini okurken, bu kadar detaylı bir anlatımın beni ne kadar heyecanlandırdığını düşündüm. Elmaların kabuklarını soymak ve çekirdeklerini çıkarmak hiç de zor görünmüyor, değil mi? Ayrıca, hamurun hazırlanma aşamasında yumurtalar ve şekerin çırpılması, kekin ne kadar kabarık olacağını belirleyecek gibi. Sıvı yağın eklenmesi de keke o nemli dokuyu kazandıracak. Elmaların hamura eklenirken nasıl bir aroma yayılacağını hayal edebiliyor musun? Fırında pişerken mutfaktan yükselen o mis gibi tarçın kokusu bile insanın iştahını kabartıyor. Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan kullanmak da pratik bir yöntem. Soğuduktan sonra dilimleyip servis etmek ise en keyifli kısım! Üzerine pudra şekeri serpmek veya krem şanti ile sunmak da harika bir fikir. Sen bu tarifi denemeye ne dersin?
Cevap yaz