Elmalı turta yapımında en çok dikkat edilmesi gereken nokta elmaların hazırlanması sanırım. Elmaların kabuklarını soyup, ince ince dilimlemek gerçekten önemli. Peki, bu aşamada elmaların bekletilmesi sırasında su salması, tat açısından ne kadar fark yaratıyor? Ayrıca, hamur yoğurma aşamasında ne kadar yoğurmamız gerektiğine dair bir ipucu var mı? Kıvamı tam tutturmak için hangi işaretlere dikkat etmeliyiz?
Elmalı turta yapımında en çok dikkat edilmesi gereken nokta elmaların hazırlanması sanırım. Elmaların kabuklarını soyup, ince ince dilimlemek gerçekten önemli. Peki, bu aşamada elmaların bekletilmesi sırasında su salması, tat açısından ne kadar fark yaratıyor? Ayrıca, hamur yoğurma aşamasında ne kadar yoğurmamız gerektiğine dair bir ipucu var mı? Kıvamı tam tutturmak için hangi işaretlere dikkat etmeliyiz?
Cevap yaz