Hamur malzemelerinin hepsi karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.
İki parçaya ayrılıp yarısı buzdolabına konulur.
Bu arada elmalar rendelenir.
Şeker ve tarçın ilave edilerek karıştırılır.
Ayırdığımız hamur merdane yardımıyla açılarak yağlanmış yuvarlak borcama serilir.
Üzerine elmalı karışımın suyu süzülerek konulur.
Son olarak buzdolabında bekletilen hamur elmalı karışımın üzerine rendelenir.Rendelemekte zorlanırsanız un ekleyerek hamurun katılaşmasını sağlayabilirsiniz.
180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 Pazartesi
Soyurgal, tarif için teşekkürler! Elmalı turta yapımı oldukça lezzetli görünüyor. Afiyet olsun!
Soyurgal
06 Haziran 2024 Perşembe1 paket oda sıcaklığında margarin
4 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İÇ MALZEME
4 Orta büyüklükte elma
4 Yemek kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tarçın
Tarif
Hamur malzemelerinin hepsi karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.
İki parçaya ayrılıp yarısı buzdolabına konulur.
Bu arada elmalar rendelenir.
Şeker ve tarçın ilave edilerek karıştırılır.
Ayırdığımız hamur merdane yardımıyla açılarak yağlanmış yuvarlak borcama serilir.
Üzerine elmalı karışımın suyu süzülerek konulur.
Son olarak buzdolabında bekletilen hamur elmalı karışımın üzerine rendelenir.Rendelemekte zorlanırsanız un ekleyerek hamurun katılaşmasını sağlayabilirsiniz.
180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 PazartesiSoyurgal, tarif için teşekkürler! Elmalı turta yapımı oldukça lezzetli görünüyor. Afiyet olsun!