Elmalı turta tarifini okuduktan sonra, yoğurtsuz yapmanın gerçekten hafif bir dokusu olacağını düşünüyorum. Hamurun hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken noktalar çok önemli gibi görünüyor. Özellikle soğuk tereyağını un karışımına eklerken kum tanesi kıvamına getirmek için parmak uçlarıyla ovmak gerektiği bilgisi faydalı. Elma harcının hazırlanmasında limon suyu ve tarçın kullanmak, elmalara farklı bir lezzet katacak gibi. Turtayı birleştirme aşamasında kenarları iyice bastırmanın pişirme sırasında dağılmaması için gerekli olduğunu düşünüyorum. Son olarak, sıcak ya da soğuk servis edilebilmesi ve yanında dondurma ile sunulması, bu tatlının keyfini artıracaktır. Denemek için sabırsızlanıyorum!
Elmalı turta tarifini okuduktan sonra, yoğurtsuz yapmanın gerçekten hafif bir dokusu olacağını düşünüyorum. Hamurun hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken noktalar çok önemli gibi görünüyor. Özellikle soğuk tereyağını un karışımına eklerken kum tanesi kıvamına getirmek için parmak uçlarıyla ovmak gerektiği bilgisi faydalı. Elma harcının hazırlanmasında limon suyu ve tarçın kullanmak, elmalara farklı bir lezzet katacak gibi. Turtayı birleştirme aşamasında kenarları iyice bastırmanın pişirme sırasında dağılmaması için gerekli olduğunu düşünüyorum. Son olarak, sıcak ya da soğuk servis edilebilmesi ve yanında dondurma ile sunulması, bu tatlının keyfini artıracaktır. Denemek için sabırsızlanıyorum!
Cevap yaz